avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cota parte


Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, tatal isi poate vinde partea lui decasa mostenita, fara acordul copiilor? Daca da, cum se stabileste care este "partea lui" de casa care o poate vinde, sau "partea lui" de teren agricol?

Casa nu are acte de intabulare, cadastru. Le poate face el (tatal) singur sau nu?

Ce se intampla daca nu te prezinti la administratia locala, primarie, in termen de 30 zile, asa cum e prevazut(pe verso) in actul notarial facut intre cei 3 mostenitori. Se anuleaza actul, amenda, sau ce?

Multumesc mult pentru disponibilitate si raspuns, anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:17, 13 August 2011
zuzzu a scris:


"schimbarea rolului fiscal si intabularea drepturilor de proprietate rezultate din certificatul de mostenitor. " Ce presupune asta, in ce consta? Schimbarea si intabularea pot fi facute doar de tata sau este obligatorie prezenta celor 3 parti implicate?



Dreptul de proprietate asupra oricarui bun imobil se inregistreaza la directia de impozite si taxa locala din cadrul primariei, pentru luarea in evidenta la plata impozitului. Atunci cand titularul dreptului de proprietate se schimba (prin mostenire, ca in cazul dvs. sau in orice alt mod - vanzare, schimb, domatie), exista obligatia modificarii evidentelor fiscale. adica a rolului fiscal.
Intabularea dreptului de proprietate se face in Cartea Funciara. Este o masura de publicitate a dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra imobilelor. Daca inainte de schimbarea titularului dreptului de proprietate nu a fost deschisa carte funciara pentru bunul imobil, inainte de efectuarea intabuularii trebuie realizata documentatia cadastrala, in care este redata configuratia imobilului.

De aceste lucruri se poate ocupa si tata, fara sa fie necesara prezenta celorlalti comostenitori, acestea fiind acte de administrare a bunurilor si nu de dispozitie, ca in cazul vanzarii de care ati intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)