Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de vanzare/cumparare (parintii copilului fiind in incapacitate de plata rate bancare)?
O persoana are datorii la mai multe banci, iar la ora actuala are poprire pe salariu, deoarece salariul este singurul bun (nu exista alte bunuri mobile si imobile, pe numele persoanei respective).
Persoana cu datorii are o matusa (care nu are sot, copii), avand decat 2 nepoti si o sora. Matusa doreste sa cumpere o casa (vanzare/cumparare) pe numele unui copil minor (copilul este al unuia dintre cei doi nepoti ai ei, cel cu datorii bancare), cu tutore sau administrator legal tatal copilului minor.
Bancile, la care tatal (cel cu datorii bancare, si poprire pe salariu in prezent, poprire ce nu acopera ratele normale de la inceputul creditului) copilului minor, pot vreodata sa puna sechestru (executare silita) pe o proprietate care nu este a celui dator, ci a copilului lui minor (cel care este proprietar al casei cumparate de matusa), dar cu tutore sau administrator legal pana la varsta de 18 ani - tatal sau?
ati explicat in al doilea mesaj.
am inteles ca cel putin unul din parintii copilului e dator.
creditorii parintelui nu vor putea ataca acest act.
acum, o luasem la analizat pe matusa si am aflat din ultimul mesaj al dvs ca nu are mostenitori rezervatari, asa ca poate dona copilului sau sa fie procurator de fonduri fara teama ca va putea ataca cu succes cineva actul.
sper ca matusa nu are si ea creditori
Daca se opteaza pentru una din cele doua metode propuse de @gi_jane2, bancile nu vor putea ataca actul, pentru ca va fi clar ca banii cu care a fost cumparat bunul imobil nu au provenit de la parintii minorului, ci de la un terț (matusa).
De asemenea, creditorii parintelui nu vor putea urmari bunul imobil in niciun fel.