avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri inainte de casatorie

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare: viitorul meu sot si cu mine am cumparat o casa + teren. Pe contractele de vanzare-cumparare apare doar el desi lucram ambii in strainatate. Terenul este deja intabulat pe viitorul meu sot. Urmeaza sa intabulam casa+teren. Problema este ca in acest moment noi nu suntem casatoriti, iar casa va fi intabulata doar pe el. As vrea sa stiu daca, dupa casatorie, eu voi primi drepturi egale cu el asupra acestui imobil? am auzit ca dupa 5 ani de zile, toate bunurile se considera bunuri comune? Este adevarat?
Bunul dobandit dinaintea casatoriei este numai al viitorului sot .Daca ati efectuat anumite imbunatatiri cu privire la acest bun imboil , acestea dau nastere unui drept de creanta.

Creantele sunt proprii , ale acestuia.De la data casatoriei , bunurile vor fi comune ale celor doi soti , cu exceptiile mentionate in art 31 Cod Fam.Vor exista si datorii comune.

Daca sotul , insa , doreste ca acest bun imobil sa intre in comunitatea matrimoniala de bunuri , poate incheia , in acest sens , o conventie , la notar !
Acesta va fi bun comun , proprietate comuna in devalmasie , iar dvs va puteti exercita drepturi si asuma obligatii cu privire la acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inainte de casatorie DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri. Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri. 1. Dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! prietenul meu dorește sa semneze un contract prenupțial ... Diana.E Diana.E Bună ziua! Prietenul meu dorește sa semneze un contract prenupțial cu mine înaintea căsătoriei. Îmi poate explica cineva care sunt dezavantajele pentru ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)