avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre CCC

buna ziua,as avea cateva intebari daca ma puteti ajuta sunt in somaj de la data de 1 iul inainte de somaj am lucrat 1 an si 4 luni nu am intrerupere ,sunt insarcinata in 6 sapt ,data prob a nasterii ar fi pe 4 apr 2012 spuneti-mi va rog:
1)eu voi beneficia de ccc ?somaj am doar 6 luni,daca da
2)ce acte trebuie sa duc la somaj
3)cum mi se va calcula venitul ?
4)cele 126 de zile le pot lua inainte de nastere sau numai jumate ?
va multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
garnita georgiana , utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 11 August 2011
cum imi va fi calculat venitul cati bani voi lua stiti cumva sa-mi spuneti ?multumesc
1. Certificatele medicale le veti duce la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
2. Indemnizatia pentru incapacitate de munca (inclusiv pentru concediu de maternitate) se calculeaza in procent de 75-100% din media veniturilor brute pe cele 6 luni anterioare evenimentului. In cele 6 luni intra si perioadele desomaj indemnizat.
3. Pentru concediile medicale procentul este in functie de codul de diagnostic. Pentru concediul de maternitate procentul este de 85%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pentru ccc ContSters214207 ContSters214207 buna ziua ,va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema,am lucrat 1an si 4 luni pana la1 iul 2011 de la aceasta data am intrat in somaj posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale in somaj pentru persoanele insarcinate utilizator86 utilizator86 Sunt in somaj, si in acelasi timp sunt insarcinata in luna a 3. As avea somaj pana la sfarsitul lui martie; inca 5 luni de zile. As dori sa prelungesc somajul ... (vezi toată discuția)