avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

buna ziua! recent m-am angajat la un magazin pe functia de agent vanzari. la data semnarii contractului am observat ca in acesta nu este prevazuta si o perioada de proba. intre timp mi-a fost oferit un alt job mult mai bun si mai pe nivelul meu de experienta cu conditia sa incep la data stabilita de ei. in contractul pe care l-am semnat la firma la care lucrez este prevazuta o perioada de 20 de zile de preaviz pe care nu pot sa le termin intrucat trebuie sa incep la cealalta firma pe data de 1. cum pot proceda astfel incat sa termin luna si sa nu existe neplaceri? perioada de proba m-ar fi fost necesara pt ca as fi putut sa plec fara preaviz. daca contractul este pe perioada determinata se mai ofera perioada de proba?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 12 August 2011
Mergeti la firma la care urmeaza sa va angajati si explicati aceasta situatie.Si anume ca angajatorul firmei la care lucrati nu este de acord cu plecarea dv.deoarece sunteti unul din oamenii de baza din firma si singura solutie este preavizul.Daca au nevoie de dv.o sa va astepte.Succes.
1. Sau lipsiti nemotivat si mergeti sa incheiati CIM la noul angajator.
2. Actualul angajator o sa va concedieze pentru abateri disciplinare (absente nemotivate).
sper sa nu se ajunga la asta, dar este bine sa fiu informata de la inceput ce am de facut in aceasta situatie.

multumesc frumos pentru lamuriri!
dar pe viitor, se poate sa cer eu sa existe perioada de proba, sau este la alegerea anjagatorului daca imi acorda aceasta perioada de proba?
Perioada de proba nu este obligatorie sa fie inclusa in c.i.m., insa este necesara intrucat pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

:offtopic:
Incercati pe viitor sa nu mai postati mesaje consecutive, intrucat se considera o incalcare a Regulamentului de Postare.
Daca ati postat un mesaj si nu ati primit raspuns , il puteti edita pe cel anterior intr-un interval de timp de max. 30 de min ... daca a trecut aceasta durata de timp atunci se poate psota un nou mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in perioada de proba AlexandraLevi AlexandraLevi Buna, sunt angajata de o luna si jumatate la o societate pe perioada determinata de 1 an. S-a ivit oportunitatea de a colabora cu alta societate (conditii mai ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)