avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... spuneti-mi va rog ,in ce masura ,un mandatar poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

spuneti-mi va rog ,in ce masura ,un mandatar poate substitui atributiile unui avocat?

Nu stiam, ca te poate reprezenta foarte bine un mandatar intr-un proces de divort ,probabil si in altfel de procese,substituind foarte bine si zicind cu succes un avocat .Daca as fi stiut as fi putut evita multe prejudicii ,care mi-au venit exact din partea celor in care eu am crezut ca au intradevar o menire .Sa apere ADEVARUL .Si cit m-am inselat ! Este adevarat ?Poate cineva ,din arealul celor care apara ,,adevarul", si drepturile celor lezati sa-mi dezvolte un pic aceasta idee?Dar concret ,fara floricele avocatesti.Multumesc.X-(
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
miliuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 23:18, 8 Septembrie 2011
Valentin, este pe aproape cu raspunsul. Eu functionez cu mandat notarial de aproape 12 ani. Mi s-a intamplat obstruptii din partea unor magistrati,,,dar majoritatea au dat gir sustinerilor mele. Intradevar, in instante de grad superior, am depus numai concluzii scrise pe fond. Am avut fericirea sa ma prezint cu mandat la Curtea Suprema de Justitie (2003), intr-o cauza cu obiect de judecata "stramutare". Solutia a fost favorabila, si chiar avocati cu care am mers la o cafea pana a-se pronunta instanta m-a felicitat de modul cum am ridicat problema mea in fata completului de judecata.
Un mandatar care are cunostinte de drept, si rutinat in practica judiciara poate sa realizeze succesul.
De pilda eu pe 31.08.2011 am reprezentat un tatic intr-o cauza pe ordonanta presedintiala cu obiect "incredintare minori", si partea adversa a avut aparator prin avocat . Solutia; am castigat procesul cu incredintarea copilului taticului si pe mamica a obligat-o la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul net realizat.
Concluzia; un avocat are mai multe cauze de la mai multi clienti, dar un mandatar are o singura cauza pe care o pregateste cu cele mai de lux amanunte, mai mult face o aparare cu pasiune, nu pentru un onorariu, ci face acest lucru din placere. La urma este imposibil sa nu aiba si satisfactia succesului, daca stie cum sa profite de lacunele partii adverse in aparare si instrumentarea probatoriului, deasemeni aratand eficienta probelor, adica construirea atacurilor si contraatacurilor, avand in vedere tot timpul "echilibrul armelor", precum si alegerea lor.
Oricum un mandatar rutinat poate rasturna orice solutie in favoarea partii pe care o reprezinta.
Ar fi prea mult de comentat pe aceasta tema..va zic succes si aveti incredere in oameni seriosi si care au simtul datoriei,,succes.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Miliuta;; cu datul timpului inapoi nu este o solutie, Cum se spune in 'institutia bisericii" trebuie sa ai chemare, har pentru a face acest lucru, Eu nu am fost pe placul multora la expresia "avocat bun sau viceversa",,,Si dece?? pentru ca, avocatul lucreaza cu materialul clientului.. (probele pe care avocatul le solicita de la client). Proba este materia prima a succesului intr-o cauza. Daca probele sunt fara eficienta, nici avocatul nu poate sustine cauza cu succes, iar daca probele sunt "beton'', avocatul merge cu fruntea sus spre succesul in solutionarea cauzei.. Unui avocat de la terminarea facultatii si a stagiaturi nu-i ramane din ceea ce a invatat decat rutina si practica judiciara,,, Dece fac afirmatia? pentru ca lumea este in miscare si schimbare, deasemeni si legislatia se schimba in functie de evolutia socio-economica a natiunii , asa ca un avocat invata tot timpul,,,se procura de carti manuale, care sa-i foloseasca pentru formularea apararilor, necesare. Am intalnit 07.09. 2011 magistrat care nega o jurisprudenta privind calitatea procesuala a unei parti,,,De ce pentru ca a ramas numai cu notiunile invatate in facultate,,,Am o multitudine de exemple,, Cu bine pentru toti utilizatoriii forumului..
Manole ,intradevar ai mare dreptate .Ce importanta au aceste simandicoase cai cind doar ceea ce conteaza este REZULTATUL.?Cind nu este important daca pune concluziile oral sau in scris ci cum o face si de ce .Sigur ca da ,din o prea mare dorinta de a cistiga mult si crescuti si educati cu o mentalitate bolnava pe care precum stim doar aniii indelungati ce vor trece o vor putea asimila unii domnii avocati si nu putini ,am multe exemple concrete fiti siguri de acest lucru , inca nu vor sa inteleaga ca trebuie sa schimbe ceva in ceea ce fac .Pentru ca ,daca nu o vor face benevol mai devreme sau mai tirziu vor fi obligati sa o faca .De noi toti cei ce suntem nevoiti sa trecem prin aceste birouri si sa fim zecmaniti ca la drumul mare .In rest la fel spun si eu ,,sa auzim de bine "!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)
Ma mai pot reprezenta singur in instanta? Marius0123 Marius0123 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am castigat un proces ( cererea era pentru recuperare onorariu avocat de la un proces anterior pe cale ... (vezi toată discuția)