avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA inregistrat in ROMANIA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA inregistrat in ROMANIA

Ca PFA inregistrat in Romania pot desfasura activitati si in alte tari membre UE?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 14:53, 18 August 2011
Normal sunt conventiile pentru evitare dubla impozitare intre doua tari, nu stiu daca Romania a incheiat cu Germania un asemenea tratat, si principiu care functioneaza este urmator: se plateste acolo pana la 10% de impozite, si restul in tara de resedinta pfa-ului, care deconteaza acest impozit platiti la sursa. Orice intreprindere are libertatea de prestare servicii la UE, fiind doar inregistrat la tara de origine, si cu un puct de lucru acolo pentru a plati partea impozitului care corespunde acolo. Principiul este ce orice impozitul se plateste la tara de resedinta efectiva a firmei. De asta nu inteleg primul intrebator ce daca are o pfa in Romania de ce are si alt pfa in alta tara. Pentru amanunte trebuie sa ne lamureasca si mie multe aspecte tehnice, un specialist in impozite.
lamuriri:
P.F.A.-ul din Romania este al fratelui meu. el si-a gasit de munca in Germania la un cetatean neamt care are un PFA acolo in germania.
ma interesa ce fel de contract trebuie sa faca intre PFA-ul lui si cel al neamtului? ca sa poata lucra legal in germania ?
multumesc
lamuriri:
P.F.A.-ul din Romania este al fratelui meu. el si-a gasit de munca in Germania la un cetatean neamt care are un PFA acolo in germania.
ma interesa ce fel de contract trebuie sa faca intre PFA-ul lui si cel al neamtului? ca sa poata lucra legal in germania ?
multumesc
contract PRESTARI SERVICII - banuiesc ca fratele Dvs presteaza un serviciu(lucreaza).
La ONRC in judetul unde are sediul PFA-ul, deci in Romania, fratele merge si se autorizeaza in baza - L 359/2004.... pentru activitati( aici trece activitatile care le face in Germania conf codului CAEN) desfasutate la terti sau inafara sediilor.

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii sau colaborare???? misaaa misaaa buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz: - P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl.........e posibil? cami78 cami78 Buna ziua , Eu si sotul meu locuim in Germania , dar avem si in Romania casa unde venim cand putem de des.Sotul meu lucreaza in Germania in IT .Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii germania misaaa misaaa buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz: - P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in ... (vezi toată discuția)