avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am nevoie de ordinul prefectului?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am nevoie de ordinul prefectului?

Buna ziua,am si eu o problema, la un proiect pentru realizarea unui parc intr.o anumita comuna,in documentatia cadastrala nu este specificat domeniul din care face parte terenul pe care se doreste a fi construit. Pentru ca proiectul sa fie eligibil,trebuie specificat faptul ca terenul se afla pe domenul public...cum sa procedez? Imi trebuie ordinul prefectului? si daca da,ce trebuie sa contina dosarul ce trebuie depus pentru obtinerea lui?
Cel mai recent răspuns: uiii89 , utilizator 13:00, 16 August 2011
Respectiva comuna are un inventar al bunurilor din domeniul public si un altul al bunurilor care apartin domeniului privat. Puteti face dovada ca apartine domeniului public cu anexa in care e inscris acest teren (anexa la hotararea Consiliului local de insusire a inventarului sau Hotararea guvernului care aproba domeniul public al judetului).
In cazul in care terenul e proprietatea d-voastra privata va trebui sa faceti un act de donatie catre comuna respectiva.
In primul caz cand inventarul e insusit prin HCL e necesar si avizul de legalitate al Prefectului.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala in anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea ... sanseverina sanseverina In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al comunei, in intravilan. La anexa atasata ... (vezi toată discuția)
Domeniul public al orasului casiba casiba Buna ziua. Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul ... (vezi toată discuția)
Procedura trecerii din public in privat nahilia nahilia Buna seara, Am o nelamurire cu privire la trecerea unui bun din domeniul public in cel privat al unei comune. Exista o hotarare de Consiliu local. Mai ... (vezi toată discuția)