avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare eroare materiala In anul 2008 printr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare eroare materiala In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea ...

In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al comunei, in intravilan. La anexa atasata figureaza la un anumit nr. o suprafata de 2,4 ha. In 2019 printr-o hotarare de cons local se aproba ,,indreptarea erorii materiale" prin care ,,in tot cuprinsul actului administrativ in loc de <domeniul privat> se va citi corect <domeniul public>, iar in loc de HCL nr. privind insusirea inventarului bunurilor ce apartin domeniului privat al comunei X se va citi corect HCL nr. privind insusirea inventarului bunurilor ce apartin domeniului public al comunei X. Va rog sa-mi spuneti care pot fi consecintele unei astfel de ,, erori materiale"; cine si daca mai poate fi tras la raspundere dupa 11 ani. Cum poate fi indreptata in fapt ,,eroarea" in cazul in care pe o parte a acestui teren a fost pusa in posesie o persoana ce avea teren in alta parte. ,,Eroarea" a adus numeroase prejudicii vecinatatilor si chiar comunei, ea servind doar unui interes privat si nu de utilitate publica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanseverina , utilizator 19:37, 2 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acele modificări nu pot fi făcute deoarece NU sunt „erori materiale”. Pentru trecerea acelor terenuri din domeniul privat în domeniul public este necesară o hotărâre de guvern.
Va multumesc frumos pentru ca ati dat atentie solicitarii mele. Problema este ca acel teren apartinea de fapt domeniului public. Pentru anumite interese, in mod intentionat (eronat) a fost trecut in domeniul privat in anul 2008. Pe acest teren a fost pus in posesie un proprietar, care a vandut imediat terenul. Pentru acest teren s-a facut o solicitare la oficiul de cadastru care a cerut primariei HG de trecere din public in privat. Desi nu au prezentat aceasta hot de guvern terenul a fost intabulat si pe el s-a construit o fabrica. In 2019 prin hot de cons local se aproba ,,indreptarea erorii materiale". Deci un teren din domeniul public a fost trecut gresit in domeniul privat iar prin indreptarea erorii a fost trecut asa cum era corect in domeniul public. Tinand cont ca facem parte din cei carora aceasta eroare le-au adus cele mai multe prejudicii eram curioasa sa stiu daca tot ce s-a intamplat pe acest teren in perioada <<erorii>> mai poate fi valabil (autorizatii de construire, concesionari, inchideri de drumuri publice). Pot fi anulate acestea? Cine poate fi tras la raspundere pentru aceasta eroare? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unei hotarari a consiliului local camely07 camely07 Sunt consilier juridic stagiar la o societate mare si am o cauza mai complicata. Noi am obtinut o centrala termica prin aport in natura adus de Consiliul Jud. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ordinul prefectului? uiii89 uiii89 Buna ziua,am si eu o problema, la un proiect pentru realizarea unui parc intr.o anumita comuna,in documentatia cadastrala nu este specificat domeniul din care ... (vezi toată discuția)