avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare eroare materiala In anul 2008 printr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare eroare materiala In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea ...

In anul 2008 printr-o hotarare de consiliu local s-a facut inventarierea bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al comunei, in intravilan. La anexa atasata figureaza la un anumit nr. o suprafata de 2,4 ha. In 2019 printr-o hotarare de cons local se aproba ,,indreptarea erorii materiale" prin care ,,in tot cuprinsul actului administrativ in loc de <domeniul privat> se va citi corect <domeniul public>, iar in loc de HCL nr. privind insusirea inventarului bunurilor ce apartin domeniului privat al comunei X se va citi corect HCL nr. privind insusirea inventarului bunurilor ce apartin domeniului public al comunei X. Va rog sa-mi spuneti care pot fi consecintele unei astfel de ,, erori materiale"; cine si daca mai poate fi tras la raspundere dupa 11 ani. Cum poate fi indreptata in fapt ,,eroarea" in cazul in care pe o parte a acestui teren a fost pusa in posesie o persoana ce avea teren in alta parte. ,,Eroarea" a adus numeroase prejudicii vecinatatilor si chiar comunei, ea servind doar unui interes privat si nu de utilitate publica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanseverina , utilizator 19:37, 2 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acele modificări nu pot fi făcute deoarece NU sunt „erori materiale”. Pentru trecerea acelor terenuri din domeniul privat în domeniul public este necesară o hotărâre de guvern.
Va multumesc frumos pentru ca ati dat atentie solicitarii mele. Problema este ca acel teren apartinea de fapt domeniului public. Pentru anumite interese, in mod intentionat (eronat) a fost trecut in domeniul privat in anul 2008. Pe acest teren a fost pus in posesie un proprietar, care a vandut imediat terenul. Pentru acest teren s-a facut o solicitare la oficiul de cadastru care a cerut primariei HG de trecere din public in privat. Desi nu au prezentat aceasta hot de guvern terenul a fost intabulat si pe el s-a construit o fabrica. In 2019 prin hot de cons local se aproba ,,indreptarea erorii materiale". Deci un teren din domeniul public a fost trecut gresit in domeniul privat iar prin indreptarea erorii a fost trecut asa cum era corect in domeniul public. Tinand cont ca facem parte din cei carora aceasta eroare le-au adus cele mai multe prejudicii eram curioasa sa stiu daca tot ce s-a intamplat pe acest teren in perioada <<erorii>> mai poate fi valabil (autorizatii de construire, concesionari, inchideri de drumuri publice). Pot fi anulate acestea? Cine poate fi tras la raspundere pentru aceasta eroare? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unei hotarari a consiliului local camely07 camely07 Sunt consilier juridic stagiar la o societate mare si am o cauza mai complicata. Noi am obtinut o centrala termica prin aport in natura adus de Consiliul Jud. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ordinul prefectului? uiii89 uiii89 Buna ziua,am si eu o problema, la un proiect pentru realizarea unui parc intr.o anumita comuna,in documentatia cadastrala nu este specificat domeniul din care ... (vezi toată discuția)
Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)