avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare teren in contabilitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare teren in contabilitate

Buna seara.
Am si eu o problema de rezolvat. O societate comerciala neplatitoare de TVA a cumparat un teren de la o societate platitoare de TVA. Cum inregistreaza societatea valoarea terenului, cu tva inclus in valoare, s-au trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva numai pentru achizitionarea terenului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:54, 14 August 2011
Buna ziua.
am si eu un caz de achizitie teren, din cate stiu terenul nu se amortizeaza, nu?
multumesc
Conform art.24 din Codul Fiscal terenurile, inclusiv cele impadurite nu sunt active amortizabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva animis animis Buna seara, anul trecut am achizitionat un utilaj din Ungaria a carui valoare era 20.000 euro. In acest sens firma fiind neplatitoare de TVA in tara s-a ... (vezi toată discuția)
Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)
Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)