avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca ma intorc din concediu maternal mai repede la munca,
programul de munca va fi de 8 ore conform contractului de munca sau poate fi de 6 ore pana la implinirea celor 2 ani de concediu maternal? se poate negocia pentru un program de munca de 6 ore ?
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:41, 13 August 2011
Pana la implinirea varstei copilului de un an conf. art 15 OUG 96/2003.
1. Art.15 din OUG nr.96/2003 nu prevede asa ceva ...

2. Poate vreti sa va referiti la art.17 din acest act normativ....si anume:
(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare.

3. Salariata care alapteaza este femeia care, la reluarea activitatii dupa efectuarea concediului de lauzie, îsi alapteaza copilul si anunta angajatorul în scris cu privire la începutul si sfârsitul prezumat al perioadei de alaptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens.
liliastati a scris:

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca ma intorc din concediu maternal mai repede la munca,
programul de munca va fi de 8 ore conform contractului de munca sau poate fi de 6 ore pana la implinirea celor 2 ani de concediu maternal? se poate negocia pentru un program de munca de 6 ore ?
va multumesc mult!



Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului.
Daca copilul dvs.a depasit varsta de 1 an, la reintoarcerea in activitate,pauza de alaptare/reducerea de program nu mai este posibila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
ContSters136493, utilizator
Poate vreti sa va referiti la art.17 din acest act normativ.


Desigur, am gandit una si am scris alta. Multumesc pentru corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru pentru mamele care alapteaza MirunaMaya MirunaMaya Buna ziua, Am fost in CIC in varsta de pana la 1 an si din luna ian. 2016 m- am intors la munca. Trebuie sa stau la birou 8 ore/ zi, dar eu inca alaptez. Am ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatei care alapteaza ro_xy86 ro_xy86 lucrez la o firma din februarie 2010, in decembrie am nascut. asadar nu m-am incadrat sa stau acasa cu bebelusul.am intins-o pana acum cu concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - drepturile mamei si ale tatalui vapopescu73 vapopescu73 În cazul în care salariata decide să se întoarcă la muncă imediat după concediul de maternitate, aceasta mai poate solicita o reducere de două ore a ... (vezi toată discuția)