avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot face achizitie directa?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot face achizitie directa?

speta: s a achizitionat gardul (este din fier) . se urmareste acum montarea + turnatia de beton cu o alta firma prin achizitionare directa. art. 29 oug 34/2006 prev ca daca autoritatea contractanta isi propune sa achizitioneze lucrari pentru care urmeaza sa puna la dispozitie executantului materiale, utilaje, echipamente si orice alte amenajari at valoarea estimata a respectivului contract tb sa contina si valoarea acestor facilitati... in aceasta situatie calculam valoarea gardului cu montatul si turnatul si daca depaseste valoarea de 10000 de euro nu mai putem face achizitionare directa, nu? le pot lua separat? adica gardul a fost achizitionat direct, iar acum sa procedez tot la achizitionare directa la montare? in plus este interzisa divizarea in parti mai mici pt a se evita licitatia......este corect cum vreau sa procedez?
Cel mai recent răspuns: elenalu , utilizator 13:46, 27 August 2008

Sunt de parere ca interzicerea privind divizarea lucrarilor pe parti pentru a evita licitatia se refera la fonduri complete existente in cont pentru o anumita lucrare sau un anumit serviciu aprobat intern si superior.

Sunt de parere ca nu are nimeni nici o opozitie legala si imputabila, daca acum fac achizitia de gard ca acum am banii necesari ramasi necheltuiti din varii motive si mai apoi fac turnarea si montajul pentru ca mai am ceva bani necheltuiti din varii motive si o fac de buna credinta fara intentia vadita si care poate fi dovedita ca am dorit evitatarea licitatiei.
Din punct de vedere contabil ai un mijloc fix a carui valoare totala este data de gardul insine+manopera de instalare etc:din punct de vedere investitional pe lista de investitii ai la capitolul 70 cheltuieli de capital o singura pozitie (per total gard+manopra etc)...din punct de vedere achizitie nu poti sa faci 2 contracte pentru realizarea lui...cum ai reusit sa faci achizitie directa pina acum si cum vrei sa continui pe aceeasi linie este greu de pricepu!
bafta si sa nu te calce curtea de conturi si sau aia de la achizitii din mfinante!
tocmai asta este problema...cand s a facut achizitionarea gardului nu eram pe acest post...iar "seful" nu prea intelege treaba cu achizitiile....eu am zis acuma ca nu pot face achizitie directa pt montare pt k adunat cu pretul gardului se depaseste suma de 10 000 euro... mai ales ca in planul de achizitii este prevazut gard primarie...ceea ce presupune clar si fabricare si montare - iar la procedura este trecut achizitia directa- numai ca acuma s ar depasi aceasta suma....2 contracte eu zic ca se pot face pt ca exista firme care fac gardul dar nu se ocupa si de montare, turnare beton....
Un produs/serviciu/lucrare pe care vrei sa-l achizitionezi are un anumit cod CPV.
Daca ambele achizitii de produse pe care vrei sa le faci se incadreaza in acelasi cod CPV si nu depasesc valoarea de 10.000 de euro,atunci poti sa le iei;daca nu ..............nu merge

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare estimata ibitza78 ibitza78 Am participat la un curs organizat de ANRMAP si am fost informati ca produsele care se incadreaza in acceasi grupa CPV (adica primele 3 cifre din codul CPV) se ... (vezi toată discuția)
Cod cpv akkad akkad exista undeva o mentiune a faptului ca se interzice cumulul de coduri cpv la achizitia directa? Concret: daca eu am in plan sa cumpar un anumit tip de lucrari ... (vezi toată discuția)
Achiziție publică pentru cartea de bibliotecă elisabetapavel elisabetapavel Cum trebuie să procedeze o instituție publică ce are alocat pentru achiziția de publicații (carte, periodice, carte electronică etc) adică necesitatea ... (vezi toată discuția)