avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt IF ?

Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de factura cu chitanta? sau sunt si alte modalitati?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 12:08, 19 August 2011
Total de acord cu tine @gigelin.

@dana666 de cand se inregistreaza facturierul la finante? Eu nu stiam..:sorry: Puteti sa-mi dati si mie baza legala?
vanzarile pe care le facem sunt ocazionale(de doua ori pe saptamana) in piata si faptul ca sunt IF a fost ceva obligatoriu pt accesarea masurii 141, nu ca ne-am dorit noi. Cu toate ca am facut diverse cumparaturi pt dezvoltarea stupinei, nu am folosit nici un bon ca sa fac inregistrari,tocmai si datorita faptului ca nu am casa de marcat si nu am trecut vanzarile. Pot sa-mi trec vanzarile retroactiv pe factura ca daca iau casa de marcat ,pe aceasta banuiesc ca nu pot sa fac bon retroactiv.Si inca o intrebare, cum fiscalizez casa de marcat daca nu sant platitor de TVA? Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
zcb,ma gandeam la ceva si am scris altceva,am scris gresit ,nu carnetul de facturi il inregistrezi la finante(ca PFA nu cred ca ai program de facturare sa-ti emiti singur facturile) ci regisistrul jurnal de incasari si plati,numerotate filele,de asemenea si registrul inventar;scuze gabrielle!bine ca esti pe faza!
Registrul de incasari si plati l-am inregistrat la finante, dar nu am completat nimic in el pt ca in primul an nu am vandut miere pt ca mi-am dezvoltat stupina si nu am avut productie de miere, in al 2-lea an (adica acum),am vandut pe certificat de producator in piata tocmai datorita faptului ca nu am avut casa de marcat si speram sa nici nu-mi trebuiasca, sa pot vinde cu factura si chitanta(daca tot nu sunt platitor de TVA), iar la anul am control pt masura 141 si trebuie sa demonstrez ca am facut vanzari. Intrebarea este cum?:worthy:
zcb a scris:
De ce nu pot face factura?

Factura puteti emite, insa aceasta nu tine loc de document de incasare. Aceasta se trece in Jurnalul de vanzari, incasarea pe baza bonului fiscal in R.J.I.P. Chitantele se folosesc numai in cazul in care vindeti persoanelor juridice. Ne-am lamurit la capitolul acesta?;)
Vi s-a explicat mai sus foarte clar ca aveti nevoie de casa de marcat, care va fi fiscalizata de cei de la Finante. Nu puteti emite bonuri retroactiv.

dana666 a scris:
scuze gabrielle!bine ca esti pe faza!

Nicio problema, asta inseamna ca noi moderatorii citim ceea ce se posteaza in forum. B-)

Alte discuții în legătură

Pfa _cod caen 0149 contabilitateglass@gmail.com contabilitateglass@gmail.com Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pentru cazan tuica danutzadani danutzadani Vreau sa ma autorizez ca intreprindere individuala - distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice - cazan de tuica.As dori sa-mi spuneti ce documente ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)