avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

eu lucrez la o firma de 5 luni.pot sa o trec pe mama mea ca si coasigurat pentru a putea beneficia si ea de servicii medicale gratuite din partea spitalului?
eu stiu ca se poate dar angajatorul a spus ca nu poate.oricum e suficient ca in declaratia 112 pe care o depune angajatorul sa apara mama la coasigurati?sau mai trebuie sa mergem noi pe la casa de asig de sanatate?eu stiu ca trebuie sa aduca mama copie c.i.,certificat de nastere si decl ca nu are venit.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:42, 15 August 2011
Este asa cum afirmati. Mama dumneavoastra poate fi coasigurat.
da in cazul in care e mama coasigurat angajatorul va plati mai mult la stat in cazul meu?multumesc.
si mama are nevoie de adeverinta pentru medic sau apare automat in calculatorul celor de la spital ca si asigurat?
Angajatorul nu plateste absolut nimic in plus. Ar trebui sa apara automat, ori angajatorul sa va dea o adeverinta prin care sa specifica ca o declara lunar ca si coasigurat pe mama dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia poate fi coasigurat daca nu a fost declarat la locul de munca al sotului elisa_simionca elisa_simionca Buna, daca sotul este angajat, iar sotia este casnica, insa sotul nu a declarat-o la locul de munca, pentru a putea fi declarata coasigurat este sau nu ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sanatate elena_sorina elena_sorina Poate beneficia de servicii medicale gratuite fiul unui angajat? Mentionez ca fiul are 25 ani, a fost si el angajat, dar de 1 an nu mai este angajat si nu are ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)