avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum ma pot pensiona pentru invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum ma pot pensiona pentru invaliditate?

doresc sa stiu care este legea privind pensionarea pe caz de boala?
sau eventual art, paragrafele care mentioneaza conditiile pensionarii si actele necesare, provenienta actelor medicale.
ma interesesza daca este obligatoriu o spitalizare in orasul de resedinta sau conteaza orice spitalizare in tara, cf diagnosticului medical.
exista in lege mentionarea expresa a internarii la un anumit spital, dintr-un anumit oras?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:45, 20 August 2011
1. Cititi Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (publicat in Monitorul Oficial, partea I nr. 852 din 20 decembrie 2010).
2. Pensia de invaliditate este tratata in art.68-82.
multumesc
In HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice aveti un intreg capitol, intitulat Procedura de incadrare in grad de invaliditate, revizuirea medicala si contestarea deciziei medicale asupra capacitatii de munca:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie luiza44 luiza44 daca o persoana nu lucreaza ci este incadrata intr-un grad de handicap se poate pensiona si medical? Daca da cum? mai trebuie sa acumuleze anumite zile de ... (vezi toată discuția)
Revizuirea medicalã periodicã a beneficiarilor de pensie de invaliditate cilibiacristina cilibiacristina as dori sa stiu nr ordonantei de urgenta care prevede ca pensionarii cu pensie de invaliditate care nu au stagiul complet de cotizare trebuie reexaminati pana ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)