avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj!

As dori are este sa aflu care este modalitatea cea mai eficienta pentru a obtine partajul in cazul unui Divort prin acord! Ma avantajeaza sa astept intrarea in vigoare a Noului Cod Civil?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:16, 18 August 2011
Calea ce mai avantajoasa in cazul in care ambii soti sunt de acord este medierea.
Este rapida, rentabilă și nelitigioasă .
Divortul s-a produs ? Daca sunteti de acord asupra divortului si inca nu s-a judecta puteti opta pentur partajul voluntar ca si cerere accesorie divortului .
Daca ambii fosti soti se inteleg amiabil, cea mai avantajoasa cale este medierea ( mai multe detalii pot da mediatorii care activeaza pe forum, din cate am inteles nu se plateste taxa de timbru). Ar mai fi si la notar, dar se plateste taxa de 3%.
Daca nu se inteleg amiabil, singura varianta ramane instanta ( unde se si plateste si dureaza o suta de ani).

Altfel, nu are rost sa asteptati intrarea in vigoare a noului Cod Civil, nu are nici o legatura.
Va multumesc pentru raspuns!
Divortul prin Acord s-a intentat de catre sotul meu pe data de 9 august si urmeaza sa mai avem o infasisare in Instanta la o data ulterioara- sfarsitul lunii august- si cred ca asta va fi tot! Pot sa discut eu cu avocatul lui pentru "partaj voluntar", sau trebuie sa anunt eu in Instanta?
Multumesc pentru raspuns!
Ar fi bine sa astept finalizarea "Divortului prin acord" - care dureaza cca. 2 saptamani- sau in paralel sa cer si partajul? Cu cine pot lamuri problema partajului : cu ex-sotul sau cu un avocat, mediator?

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)