avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj!

As dori are este sa aflu care este modalitatea cea mai eficienta pentru a obtine partajul in cazul unui Divort prin acord! Ma avantajeaza sa astept intrarea in vigoare a Noului Cod Civil?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:16, 18 August 2011
Discutati cu sotul, de el depinde daca va intelegeti sau nu.
Puteti sa intentati actiune in paralel, dar mai bine asteptati sa se finalizeze divortul, poate va razganditi:)
Daca s-a produs divortul si se va redacta si Hotararea de divort (deoarece sotul meu nu doreste un partaj voluntar) eu voi deschide un dosar nou cu Partajul; intrebarea este - sotul meu va fi plecat in Italia, munceste acolo- cum va putea participa la actiunea de ;partaj ?
Si a doua intrebare: daca apelez la un mediator si sotul nu se prezinta la Invitatia de mediere, cum va trebui sa procedez?
1. Paratul va trebui citat la adresa de resedinta.
Poate angaja un avocat care sa-i reprezinte interesele in fata instantei.
2.Acordul de mediere nu va putea fi incheiat si prin urmare veti continua procedura de judecata a partajului cu propunere si administrare de probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)