avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu titlul de proprietate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu titlul de proprietate...

Buna seara,
În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal de punere in posesie,tot asa s-a mentionat.
Cum se pot trece aceste parcele in intravilan ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
gigelas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 06:18, 28 August 2011
Buna dimineata,
Doamna,intregul teren a fost al autorului,iar acesta a intrat in CAP cu el.
Este vorba de 15.700 mp.iar speta se refera la doua tarlale din acest teren,respectiv una de 1997 mp. si una de 675 mp.
Aceste doua tarlale,s-au aflat si se afla lipite una de cealalta,in vatra satului - deci, intravilan.
Cu toate acestea,pe TP emis in baza Legii 18/91,tarlaua de 1997 mp figureaza ca fiind situata in extravilan,ceea ce nu este real,iar tarlaua de 675 mp. figureaza in intravilan (este locul de casa al tatalui meu).
Fratele despre care este vorba,a avut facut rol pe 600 mp.in tarlaua de 1997 mp. Atat doar.
Ieri am aflat ca,de fapt,fratele despre care este vorba,detine un alt TP pentru o suprafata de 1909 mp.aceasta suprafata figurand in intravilan,in tarlaua de 1997 mp.(aceeasi care figureaza in extravilan pe TP comun,emis in baza legii 18/91).Deci,a acaparat 1309 mp.fara a fi indreptatit,dintr-un teren comun. Culmea este ca a fost posibil sa se emita un astfel de TP.suprapus pe alt TP. De asemenea,este ciudat ca acelasi teren figureaza ca fiind in extravilan pe unul din TP si intravilan pe celalalt TP.
Acesta,avea rol pentru doar 600 mp.pentru care era indreptatit sa solicite doar acest teren (fiind locul lui de casa,pentru care autorul ii facuse rol).
In astfel de conditii,acest frate a vandut 687 mp.din cei 1909 mp. (1309 mp.fiind,de fapt din terenul comun).
Alta ciudatenie este si faptul ca,acest frate a obtinut TP dupa emiterea TP legal - cel in baza Legii 18/91,in care sunt trecuti toti cei 3 frati,copiii autorului (Oct.1995). TP comun, a fost emis in iunie.1995 si in continutul sau sunt trecute tarlalele intregi.
In contractul de vanzare-cumparare al nepoatei,fratele vanzator a mentionat ca detine terenul:"parte prin cumparare fara act scris inainte de casatorie de la tatal meu,de peste 40 de ani, parte prin reconstituire in baza Legii 18/91 conform adeverintei nr..../12.aug.1991,eliberata de comisia comunala.....ptr.stabilirea dreptului de proprietate....si am fost pus in posesie conform procesului verbal nr...../12.dec.1994" - am citat.
Adeverinta pe care o mentioneaza,este cea provizorie,care a fost emisa pentru titlul comun. Practic,a folosit niste tertipuri astfel incat sa se poata intocmi acte oficiale. Nimeni nu a pus intrebari sau sa verifice in vreun fel.
Aceasta este situatia de fapt. Daca mai aveti nelamuriri,va rog sa intrebati,pentru a intelege pe deplin totul,in vederea formularii unui raspuns corect si concret.
Va multumesc pentru rabdarea dvs. si pentru ajutorul oferit.
O zi buna.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
gigelas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Doua terenuri pe un singur tp gigelas gigelas Buna ziua, Detin 2500 mp.teren intravilan,format din doua loturi,care sunt despartite de un drum public.Practic,1000 mp.la strada,in spatele acestui teren ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)