avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inadvertenta intre Titlu de proprietate si CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inadvertenta intre Titlu de proprietate si CF

Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea dreptului de proprietate prin Legea fondului funciar din 1991, iar in Titlul de proprietate primit ulterior aplicarii legii, figureaza drept faneata in EXTRAVILAN (pe harta topo noua realizata la reconstituire fiind notata Ps, adica pasune). Amplasamentul pare a fi acelasi, am comparat cu harta veche.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
dariad, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 09:23, 16 Mai 2023
Daca in CF este o notare gresita trebuie sa cereti corectarea. Va duceti cu o adeverinta de la primarie din care rezulta ca terenul este in intravilan si faceti o cerere.
Nu stiu daca in CF este o notare gresita. Toate parcelele sunt alaturate si figureaza in CF-urile vechi, pe hartie, drept gradina intravilan, donatie din '46. Aceasta s-a facut pe baza unei schite (am numai o copie dupa incheierea de intabulare si copie dupa coala CFde atunci). Acum incerc sa obtin o copie dupa CF-ul vechi initial, al donatorului, de unde au plecat parcelele, si eventual schta, dar am intampinat greutati...Pana le obtin, as dori o parere avizata.

Pai Primaria si comisia locala au participat la eliberarea Titlului de proprietate! Este vorba de titlul obtinut dupa '91, dupa reconstituirea dreptului de proprietate. Deci aceste parcele gradina INTRAVILAN in '46 au devenit pe titlu faneata EXTRAVILAN. Banuiesc ca o gradina poate fi de-a lungul timpului orice (livada, pasune etc), dar nu pricep cum intravilanul poate deveni ulterior extravilan? A intrat la apa comuna si s-a micsorat:D?
pasul 1 : identificati clar terenul

pasul 2 : va duceti la primarie si vedeti cum e intra sau extravilan

pasul 3 : daca nu corespunde cu ce scrie in CF faceti plangere / rectificare
Trebuie verificata situatia terenului in PUG-ul anilor 1990 (acolo se evidentiaza ce-i extravilan si ce-i intravilan).
nu stiu de ce ar conta pug-ul din anii 90 conteaza PUG-ul de acum

Alte discuții în legătură

Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate teren intravilan india india Anularea titlului a fost initiata de catre comisia locala de aplicare a lg. 18/91 pe motiv că, terenul reconstituit este vechiul amplasament al altei ... (vezi toată discuția)