avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot anula contractul de v-c pt ca banca a intarziat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot anula contractul de v-c pt ca banca a intarziat plata?

b ziua, am nevoie de ajutor va rog!
am vandut o propietate catre un cumparator care a facut credit bancar. am semnat actele intr-o zi de luni, in contract scrie ca banii datorati se vor vira in contul meu la data autentificarii actului. banca a "binevoit" sa intocmeasca ordinul de plata abia a doua zi, marti, dupa mai bine de 24 de ore, pe ordinul de plata nu este trecuta data valutei, au refuzat sa-mi dea swift-ul in acea zi de marti. swift-ul l-am primit miercuri cu data valutei de vineri. sunt cinci zile pierdute, timp in care eu am pierdut incheierea unei alte tranzactii, dat fiind faptul ca nu aveam bani suficienti in cont. anterior perfectarii actelor, cand inca ezitam daca sa accept transfer bancar sau sa solicit banii cash, directorul acelei sucursale bancare mi-a dat asigurari si promisiuni ca banii vor "intra" in aceeasi zi in contul meu.
sunt extrem de suparata si as vrea sa anulez contractul. am inteles ca se poate numai prin instanta dar ma pot "lega" de acel scurt paragraf in care se precizeaza ca ordinul de plata va fi facut in ziua autentificarii? d.na notar nu a venit la banca, actele s-au semnat la d.sa in birou am primit fiecare exemplarele cuvenite si atat. chiar daca d.na notar are de castigat dupa urma bancilor si a creditelor ipotecare nu ar fi trebuit sa se asigure ca se intocmeste ordinul de plata si apoi sa elibereze actele? multumesc mult / anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:08, 22 August 2008
lasand la o parte cine pe ce hartii a dormit, ati inteles ca nu aveti temei sa cereti rezilierea contractului pentru acest motiv? Calculul zilei si orei emiterii nu mai conteaza, atat timp cat plata s-a facut, fara ca dvs sa-l fi pus in intarziere pe cumparator!
Concentrati-va pe obtinerea de despagubiri pentru prejudiciile suferite, daca acestea exista intr-adevar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza antecontract vc "prima casa" sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, sunt pe cale de a incheia un antecontract cu un dezvoltator imobiliar. Mi-au prezentat antecontractul (Promisiunea) in varianta model si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Contract v/c la notar prin ipoteca NemmyRO NemmyRO Urmeaza sa vand un apartament la bloc unui cumparator care ia banii din banca (credit ipotecar). La ce trebuie sa fiu atent in procesul de v/c la notar ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)