Pe siteul ICCJ am vazut ca o cerere de strămutare trebuie să se refere la o singură cauză şi trebuie să conţină:
a) denumirea instanţei pe rolul căreia se află cauza;
b) numărul şi anul înregistrării dosarului a cărui strămutare se solicită; c) termenul de judecată;
d) numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, adresa petiţionarului, numele părinţilor acestuia;
e) motivele de bănuială legitimă pentru care se solicită strămutarea;
f) se va menţiona dacă s-a mai formulat vreo cerere de strămutare în acelaşi dosar;
g) se va menţiona dacă sunt arestaţi în cauză, numele, prenumele acestora şi locul de detenţie.
Eu vreau sa stramut un dosar din faza de cercetare context in care nu am un termen de judecata. Din ce am citit am inteles ca ar trebui sa fac in primul rand recuzarea procurorului dar fiind in dusmanie cu prim procurorul parchetului nu am nici o sansa la nivel local. Nu am sperante mari nici la nivel national dar macar sa incerc.
Intrebarea mea este:
Pot sa fac cererea de stramutare acum sau trebuie sa astept pana ajung in faza de judecata.
ulterior se judeca unde a fost stramutata sau trebuie sa fac o noua cerere de stramutare?
In ce ma privește toți s-au plns ca de vina e procurorul, ca .... chiar daca e treaba lor ... referatul "trebuie" aprobat de procuror si .... nu tine de ei propunerea de .... NUP sau IUP.