avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de construire

Pentru o autorizatie de construire obtinuta in anul 1992 si alta in 1996, la data respectiva era obligatoriu ca titularul autorizatiilor sa fie si proprietarul terenului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:13, 17 August 2011
Imporatnt este ca s-a obtinut autorizatia, sigur ca era un titlu pe teren , ca daca nu nu se autoriza constructia
Indiferent de legislatia de atunci cel autorizat legal isi pastreaza autorizatia!
Nu,daca a obtinut aceasta autorizatie avand consimtamantul propietarului terenului pe care a construit.

Printre drepturile reale imobiliare ce trebuie intabulate, textul legii mentioneaza si dreptul de superficie. De asemenea, art. 21 din Decretul nr. 167/1958 privind prescriptia extinctiva enumera printre drepturile exceptate de la aplicarea prevederilor acestui decret dreptul de superficie.

Astfel, dreptul de superficie este o specie aparte a dreptului de proprietate ce nu este reglementata de Codul civil si consta in dreptul de proprietate pe care-l are o persoana, denumita superficiar, asupra constructiilor, plantatiilor sau altor lucrari care se afla pe o suprafata de teren ce apartine unei alte persoane, teren asupra caruia superficiarul va avea un drept de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna sau nu ralucaiulia ralucaiulia Sotul meu a cumparat cu 2 ani inaintea casatoriei un teren, iar cu 2-3 luni inaintea casatoriei noastre a scos autorizatia de construire. Casa insa a fost ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie dianda dianda Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)