avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu ITP expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu ITP expirat

Sambata intr un sens giratoriu eu cedand trecerea altu din spate poc in mine. Am incheiat o intelegere amiaila.Treaba e ca eu am ITP expirat. Azi am fost la asigurari sa deschid dosar de daune.Bineinteles ca m au trimis direct la Politie cad au vazut ITP expirat.Inspectorul de la asigurari a zis ca primesc o dovada de la Politie si sa ma intorc inapoi la ei. Sigur iau amenda si mi retine talonu, asta nu ar fi o problema pentru ca daunele sunt mai mari. Intrebarea mea este: ma despagubes sau nu?
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Alin Popescu, administrator
sunt doua chestiuni separate. sigur trebuie sa fii despagubit de asigurari. in ceea ce priveste itp-ul ve-i primi probabil o amenda ca nu ai facut-o la timp.
Daca se va demonstra ca avenimentul s-a produs ca urmare a unei defectiuni a masinii care s-ar fi putut determina la ITP atunci nu se va despagubi dar in acest caz asiguratorul nu are motive sa va refuze despagubirea. Nu era nici obligatia asiguratorului sa va trimita la politie. A fost un exces de zel din partea lor.
Autovehiculul lovit are ITP-ul expirat. Nu poate fi vorba de o defectiune tehnica care sa cauzeze accidentul la autovehiculul care stationa.
Aici sint doua aspecte:
1. ITP-ul expirat. Cei de la asigurari gindesc asa: conform regulamentului de circulatie orice autov. trebuie sa aiba ITP valabil. Daca nu are ITP-ul valabil = nu are drept de circulatie pe drumurile publice.
Insp. de daune de la soc. de asigurari nu avea nici o obligatie, nici o datorie, nici un drept, nu este prevazut in Ord. 5/2010 sau in procedura constatului amiabil nimic din care sa reiese ca constatul amiabil nu este valabil in cazul ITP-ului expirat si ca trebuie PV de la Politie (banuiesc ca acest PV de la Politie este mai mult un scut de aparare a insp. de daune in fata sefilor).
2. In Ord. 5/2010 nu este nici o referire la valabilitatea ITP-ului asa ca nu ar avea motiv sa nu va acorde despagubirea.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Dorin Baleanu, Mediator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! astazi am fost implicat intr-un accident rutier. vinovatul ... maria979645 maria979645 Buna ziua! Astazi am fost implicat intr-un accident rutier. Vinovatul nu a acordat prioritate in sens, a lovit o masina ce se afla deja in sens si masina mea. ... (vezi toată discuția)
Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Urgent rca danav_ danav_ Buna ziua! Am o intrebare urgenta. Daca ai ITP (inspectia tehnica periodica) expirat mai beneficiezi de asigurare RCA in urma unui accident de care nu te faci ... (vezi toată discuția)