avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Ce se intampla cu cu certificatul de casatorie dupa divort,ce directie capata? ce face cu el dupa pronuntarea divortului?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 08:53, 18 August 2011
treb ridicata si legalizata
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Cristina Voicu, Avocat
crisv a scris:

treb ridicata si legalizata

O hatarare a unei instante nu trebuie legalizata, pentru ca nici un notar nu are aceasta capacitate, nefiind superior ierarhic unui judecator.

Pentru legalizarea hotararii de divort, se face cerere la judecatorie si se specifica in cerere cate copii legalizate se doresc. Cand se depune cererea trebuie sa aveti platita taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei, pt. fiecare exemplar. Fostul sot, daca doreste, poate sa face acelasi lucru.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea hotararii de divort border border buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cand trebuie sa legalizez hotararea de divort,daca o pot face oricand sau este un termen anume? va multumesc (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Cum obtin sentinta de divort? cristinica1974 cristinica1974 Concret : divortul s-a pronuntat acum 3 ani si ceva, decizia a fost definitiva si irevocabila; problema este ca aceasta decizie nu a fost trimisa la partile ... (vezi toată discuția)