avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care varianta este sigura:uzucapiunea sau Ordinul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care varianta este sigura:uzucapiunea sau Ordinul Prefectului

=D>=D> Multumesc Avocatnet-ului pentru oportunitatile create utilizatorilor!Multumesc mult avocatilor care au raspuns intrebarilor mele! Sunt la momentul aplicarii ideilor retinute, dar nu sunt hotarat ce varianta sa aleg.S-au conturat 2 variante :1. sa continui procesul suspendat (pana la 23.09.2011), s-au 2.sa incerc dobandirea proprietatii pe cale administrativa prin Ordinul Prefectului jud. Timis.De aceea , va rog sa-mi spuneti care varianta e sigura pentru urmatoarea situatie:mama mea(85 de ani,vaduva de razboi) a cumparat cu contract de vanzare-c.(neluat in seama de instanta ,pt. ca nu este inregistrat in CF.) incheiat, in 1945, la notar public,un loc de casa ,pe care,in1959, a construit casa.De atunci are in posesie casa si gradina,a platit taxele la primarie(pana cand a devenit vaduva de razboi),a lucrat la C.A.P.-fara a fi tulburata in posesie.Acum vrea sa o vanda deoarece am adus-o la mine in jud. Suceava si casa ,nelocuita ,se degradeaza.Procesul(uzucapiune) a fost suspendat deoarece instanta solicita depunerea certificatului de deces al proprietarului inscris in Cf in anul 1922,certificat pe care nu il gasim.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214051 , utilizator 20:20, 19 August 2011
eu as merge pe actiune in instanta cu atat mai mult cu cat este deja depusa cererea.
E o vorba, ca sigure pe lumea asta sunt doua lucruri: moartea si impozitele:))
Eu va recomandasem varianta OP pentru motivul ca nu mai trebuie sa aduceti acte de deces de la Adam si Eva incoace (exact impedimentul de care va loviti la instanta) si termenul de rezolvare a cererii este mai mic decat cel din cadrul unui proces civil. In final, cel care decide sunteti dvs.
Kyandra a scris:

E o vorba, ca sigure pe lumea asta sunt doua lucruri: moartea si impozitele:))
Eu va recomandasem varianta OP pentru motivul ca nu mai trebuie sa aduceti acte de deces de la Adam si Eva incoace (exact impedimentul de care va loviti la instanta) si termenul de rezolvare a cererii este mai mic decat cel din cadrul unui proces civil. In final, cel care decide sunteti dvs.



:D:thumbup:
pai eu vad ca omul are act pe ceea ce vrea...poate pe casa sa zicem ca nu are autorizatie, insa la teren se refera..in postare
eu zic ca actul autentic pe care-l are nu-i prea vechi:O
si nici de nationalizare/colectivizare etc nu vorbeste, insa am intalnit o astfel de motivare cum ca actul autentic e prea vechi:((
Buna ziua! Am fost f. bucuros cand mi-ati descoperit varianta OP.Am dat telefon la Prefectura Timis .Mi-a raspuns inginerul care are competenta in acest sens si a spus ca nu se poate, ca trebuie sa fi proprietar pe casa pt. a solicita improprietarirea cu locul de casa(gradina).Pt. aceasta cred ca trebuie intabulata casa.Nu se complica situatia?Ce sfat imi dati? Multumesc!
faceti cerere de repunere pe rol a dosarului pana nu intervine perimarea cauzei.

Alte discuții în legătură

Cum se intabuleaza casa? cosarpavel cosarpavel Va rog sa-mi scrieti care sunt pasii care trebuie facuti pentru a trece in CF casa si anexele construite ,in 1959 ,pe un loc de casa cumparat fara acte ... (vezi toată discuția)
Citarea expertului cosarpavel cosarpavel Intr-un proces, ,,cand se citeaza expertul introdus in cauza cu mentiui\", cand se amana procesul ,,pentru studiere expertiza' inseamna ca o firma ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat cosarpavel cosarpavel Bună seara! Vă rog să-mi spuneţi, dacă nu sunt multumit de hotărârea instanţei, de faptul că procesul a fost suspendat, cui, unde mă pot ... (vezi toată discuția)