avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Desfiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Desfiintare PFA

Am infiintat PFA din 2003.
In 2009 am facut cerere de suspendare la Reg. Comertului pentru 3 ani (pana in 2012 inclusiv) si am platit pentru asta o taxa.
Pana la urma sunt hotarat sa desfiintez PFA-ul. Care este procedura ? Trebuie sa angajez expert-contabil, avocat ?
Am avut incasari si cheltuieli.
Am tinut contabilitate in partida simpla, am platit impozite, CASS, CAS la zi.
Si am facut si prostia (#-o )de a cumpara cu peste 5 ani in urma un autoturism pe PFA.
Pentru masina trebuie sa fac contract de vanzare-cumparare Intre PFA si mine ca persoana ? Va trebui sa declar din nou venituri ca PFA din vanzarea asta ?
Voi plati oare taxa de inmatriculare la transcrierea proprietarului ?
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Parvuv, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:48, 22 August 2011
1. Daca nu va pricepeti la hartogaria pentru stergerea PFA, angajati pe cineva care se pricepe.
2. La lichidarea PFA, bunul ramas (autovehicolul ) trece prin actul de lichidare, asociatului. Pentru inmatriculare veti prezenta actul de lichidare al PFA-ului din care trebuie să rezulte ca autoturism a trecut în proprietatea Dvs. Este posibil ca cei de la inmatriculari sa va ceara sa faceti cele trei formulare de vanzare-cumparare cu valoare 0.
In cazul incetarii definitive a activitatii, sumele obinute din valorificarea bunurilor din patrimoniul afacerii, inscrise in Registrul-inventar, cum ar fi: mijloace fixe, obiecte de inventar si altele asemenea, precum si stocurile de materii prime, materiale, produse finite si marfuri ramase nevalorificate sunt incluse in venitul brut.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
George David, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatiile radierii pfa-ului violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006. Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu persoana fizica radiata luciasandru luciasandru Un PF a fost radiat de Registrul Comertului anul acesta pentruca nu si-a preschimbat certificatul de inregistrare pana la termenul data de lege, adica aprilie ... (vezi toată discuția)
Cum inchid un pfa popadaniel popadaniel Cum se poate inchide activitatea unui PFA, comert cu amanuntul in magazin nespecializat de produse nealimentare, care detine marfa in stoc dar este achitata ... (vezi toată discuția)