avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Implicatiile radierii PFA-ului
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Implicatiile radierii PFA-ului

Buna ziua,

As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006.

Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu autoturismul?

Deasemenea ma intereseaza incepand cu ce data pot face radierea, tinand cont de faptul ca in luna iulie am facut o ultima factura si depunerea declaratiilor o fac trimestrial? Pot face radierea incepand cu 01 August sau trebuie sa astep sa depun declaratiile la 25 oct 2010?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:22, 28 Iulie 2010
Normele de aplicare a Codului fiscal, pct. 38 prevad: ,,În cazul încetării definitive a activităţii, sumele obţinute din valorificarea bunurilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloace fixe, obiecte de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri rămase nevalorificate sunt incluse în venitul brut,,.
,,În cazul în care bunurile şi drepturile din patrimoniul afacerii trec în patrimoniul personal al contribuabilului, din punct de vedere fiscal se consideră o înstrăinare, suma reprezentând contravaloarea acestora incluzându-se în venitul brut al afacerii şi evaluarea se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică,,.
Deci sumele obtinute din valorificare sau contravaloarea bunurilor din patrimoniul afacerii sunt incluse in venitul brut.
Radierea se poate face la orice data.
Multumesc frumos pentru raspuns,

Inteleg ca-mi voi vinde autoturismul cu factura si asta este considerat un venit pe PFA, venit pe care eu voi plati impozit 16%?
Se inregistreaza in venitul brut si venitul net (venituiri-cheltuieli) asupra caruia se aplica cota de impozit de 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere intreprindere individuala emilia-eugenia emilia-eugenia Buna ziua, sotul meu s-a pensionat gradul 2 si a radiat i.i.pe care o avea.Am infiintat i.i. pe numele meu pentru a putea continua eu activitatea.Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa drcri drcri Buna ziua, ce se intampla cu bunurile din proprietatea unui CMI (cabinet medical individual) dupa inchiderea acestuia? Ca sa fiu mai explicit, CMI-ul este ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Am suspendat activitatea PFA (timp de 3 ani). Nu doresc sa reiau activitatea ca PFA .Puteti sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a face lichidarea ... (vezi toată discuția)