avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Autorizatie de constructie

Buna ziua,

Daca un operator de apa-canal realizeaza o investitie majora finantata (partial) din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat, fonduri de la bugete locale si contributie proprie, trebuie sa plateasca taxa pentru obtinerea autorizatiei de constructie? Sau aceste investitii sunt scutite de taxa? Am inteles ca investitiile care se realizeaza in interes local sunt scutite de taxa? Va rog sa-mi precizati exact articolul de lege (daca exista asa ceva) care prevede eventuala scutire! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 11:06, 31 August 2011
Codul fiscal
Orice persoana care trebuie sa obtina un certificat, aviz sau alt autorizatie prevazut in prezentul capitol trebuie sa plateasca taxa mentionat in acest capitol la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale inainte de a i se elibera certificatul, avizul sau autorizatia necesara.

Taxa pentru eliberarea unei autorizatii privind lucrarile de racorduri si bransamente la retele publice de apa, canalizare, gaze, termice, energie electrica, telefonie si televiziune prin cablu se stabileste de consiliul local si este de pana la 9 lei (RON) inclusiv pentru fiecare racord
_____________

*) incepand cu data de 1 ianuarie 2010, taxa pentru eliberarea unei autorizatii privind lucrarile de racorduri si branamente la retelele publice de apa, canalizare, gaze, termice, energie electrica, telefonie si televiziune prin cablu este intre 0 si 11 lei inclusiv pentru fiecare racord. (a se vedea pct. I din anexa la H.G. Nr. 956/2009)

Art. 269 - Scutiri

Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor nu se datoreaza pentru:

a) certificat de urbanism sau autorizatie de construire pentru lacas de cult sau constructie anexa;

b) certificat de urbanism sau autorizatie de construire pentru dezvoltarea, modernizarea sau reabilitarea infrastructurilor din transporturi care apartin domeniului public al statului;

c) certificat de urbanism sau autorizatie de construire, pentru lucrarile de interes public judetean sau local;

d) certificat de urbanism sau autorizatie de construire, daca beneficiarul construciei este o institutie publica;

e) autorizatie de construire pentru autostrazile si caile ferate atribuite prin concesionare

Cu alte cuvinte, verificati la Primaria care are fi trebuit sa va elibereze autorizatia de constructie sa vedeti ce decizie a luat in consiliul local (intre 0 si 11 lei) si daca considera sau nu lucrarea de inteses public.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
edina, utilizator
Multumesc mult!
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa autorizare constructii si regularizarea taxei la receptia lucrarilor misuhyl misuhyl cum se calculeaza taxa de autorizare si cum se calculeaza regularizarea (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Formula calcul taxa autorizatie de construire crinarug crinarug Astazi am primit de la un inspector al unei primarii din Bucuresti, urmatoarea formula de calcul pentru determinarea taxei pentru autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)