avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit mai mic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit mai mic

buna seara as si eu o nelamurire va rog daca puteti sa ma ajutati: sotul meu lucreaza cu carte de munca si ma are in intretinere pe mine( eu nu muncesc nicaieri
) si un baietel de 3 ani am auzit ca poti sa treci copilul pe carte de munca si nu platesti impozit, este adevarat?
Cel mai recent răspuns: aselajusto , utilizator 13:26, 23 August 2011
Plateste impozit dar exista o deducere.

(1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
(2) Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
- pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.001 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala.
multumesc frumos si daca puteti sa ma ajutati unde trebuie sa ma duc ca sa depun cerere , ce acte trebuiesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea personala de baza si deducerea suplimentara pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, Ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema? Daca venitul brut al unei persoane care are in intretinere un student si un minor este sub ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mARA_Mara mARA_Mara Buna ziua! As dori sa stiu daca exista vreo lege privind obligativitatea acordarii fluturasului de salariu, cu cate zile inainte de salariu trebuie acordat si ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza chance1 chance1 Cat reprezinta ca valoare deducerea personala de baza? Daca am grija de un frate care nu are un loc de munca, deci e in grija mea se mai acorda vreo deducere? ... (vezi toată discuția)