avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducerea personala de baza si deducerea suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducerea personala de baza si deducerea suplimentara

Buna seara,


Ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema?
Daca venitul brut al unei persoane care are in intretinere un student si un minor este sub minimul pe economie care este deducerea de baza pentru un salar de 572 ron si daca beneficiaza si de deducere suplimentara.......sau ce lege reglementeaza acest aspect?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 23:14, 8 Februarie 2010
Deducerea personala se aplica numai la locurile unde are functia de baza .. cuantumul acesteia este reglementat de Codul fiscal , art.56 , si anume:
Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
- pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.001 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturasi salariu mARA_Mara mARA_Mara Buna ziua! As dori sa stiu daca exista vreo lege privind obligativitatea acordarii fluturasului de salariu, cu cate zile inainte de salariu trebuie acordat si ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza chance1 chance1 Cat reprezinta ca valoare deducerea personala de baza? Daca am grija de un frate care nu are un loc de munca, deci e in grija mea se mai acorda vreo deducere? ... (vezi toată discuția)
Deducere personala la pensionari vicsilron vicsilron In cazul in care angajez un pensionar, la calculul impozitu;ui i se va lua in considerare deducerea personala la calculul impozitului sau nu?? si in ce baza ... (vezi toată discuția)