avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comodat

cat din casa se inchiriaza?
@mugureanu

1, Pentru deducerea cheltuielilor cu utilitatile, presupun ca nu aveti nevoie de mai mult de o camera si dependinte, pentru a va desfasura activitatea. In acest caz, deductibilitatea acestor cheltuieli va fi raportata numai la aceasta camera si cota parte din dependinte.
2. Hainele si alimentele sunt cheltuieli nedeductibile. Sunt considerate cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal, numai acele cheltuieli care sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
3. Asa cum a scris mai sus si colega @alinaborza, este necesar ca sa aveti contracte incheiate la utilitati pe numele Dvs.
Cu diurna cum se procedeaza?Daca am ordin de deplasare pina la cit scadla finalul lunii ca diurna?
Diurna se calculeaza raportat la numarul de zile aferente deplasarilor din luna respectiva. Ordinul de deplasare este indicat sa fie stampilat (confirmat) la destinatie de persoanele juridice cu care ati venit in contact. Orice cheltuiala pentru a fi deductibila are nevoie de justificare.
mugureanu a scris:

Cu diurna cum se procedeaza?Daca am ordin de deplasare pina la cit scadla finalul lunii ca diurna?

2,5 x 13 = 32,5 lei pe zi sau fractie de zi mai mare de 12 ore.
despre registrul de casa ce-mi puteti spune?Ce inseamna SIMBOL CONT CORESPONDENT?

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)
Tva la cheltuieli cu utilitatile comodat Radu Culcea Radu Culcea Comodantul este persoana fizica , iar comodatarul persoana juridica.Poate deduce comodatarul,persoana juridica, cheltuielile,implicit tva-ul la cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)