avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul din C.I.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul din C.I.M

Buna ziua!
am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul efectiv in mana.De exemplu, pe statul de salarii apare salariu brut 1200 lei ,din care 600 lei avans si 600 lei licidare ( curat,in mana).
pana la urma ce fel se platesc darile catre stat,daca salariul brut din CIM = salariul net?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:56, 20 August 2011
Este posibil fie in cazul in care angajatorul nu retine pe stat contributiile individuale la sanatate,pensii,somaj si impozitul/salariu,ceea ce este f. grav,sau in situatia cand contractul este incheiat dar nu este si inregistrat si atunci " angajatul nu exista," iar cheltuiala cu salariul nu este fiscalizata,iar statul de plata nu este ceea ce ar trebui sa fie in fapt.
Daca va aflati intr-o astfel de situatie,verificati solicitand angajatorului sa va prezinte Declaratia 112.

1. Sau se face stat de plata corect cu salariul brut din CIM de 1200 lei si sunteti platiti "la negru" ci diferenta de bani.
2. Ar fi bine sa faceti o sesizare la ITM.
Munca la gri,in care se lucreaza pe 1/2 legal,in sensul in care 873 lei net sunt ficalizati,iar diferenta pana la 1200net,adica 327 nu.Ar trebui sa exste si acordul tacit al angajatului totusi
pentru o astfel de practica. Oricum s-ar prezenta,situatia este ilegala si trebuieste sesizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu octaviuss octaviuss buna ziua ! as dori sa va intreb daca e corect sa imi opreasca impozitul pe salar din remuneratiile lunare desi sunt inca in proba si nu am angajare ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa si salariu net lefteriu_adrian lefteriu_adrian Bua ziua. Salariul brut este de 1200 ron. Bani in mana iau 600 ron si 20-21 bonuri de masa de 8,72 ron. e corect sa imi dea bonuri in loc de bani?si din cate ... (vezi toată discuția)
Salariu in prenatal boianjicov boianjicov Buna ziua,lucrez la o firma ca secretara, din 21februarie am intrat in prenatal, banii ii primim in doua ture, 1200 lei am salariul brut, am primit avansul si ... (vezi toată discuția)