avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuise sa mi fac griji pt citatie dosar calomnie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuise sa mi fac griji pt citatie dosar calomnie?

Buna ziua.
Am fost acuzat de calomnie de catre fostul angajator o institutie bancara.
Miercuri sunt chemat la politie un pt discutii.
Din cate am inteles eu calomnia nu mai tine de penal, astfel ce poate sa mi faca organul de cercetare penala daca ma prezint si nu dau nici o declaratie pe motiv ca ne mai fiind incriminata de legea penala nu au nici o competenta organul de cercetare penala.
Ce poate sa mi faca?
Trebuie sa ma prezint la politie pe baza unui apel telefonic sau trebuie sa mi trimita citatie obligatoriu in care sa mentioneze nr dosarului penal, si calitatea mea in dosar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdan27 , utilizator 10:24, 20 August 2011
Buna dimineata . Veti primi i invitatie de l a politie , s-a zicem asemanatoare cu citatia de care pomeneati.
In temeiul deciziei ICCJ calomnia si insulta ,nu mai sunt fapte sub incidenta codului penal.
Independent de aspectele invocate de dvs,avand in vedere aspectul esential ca dvs ati fost acuzat de savarsirea faptei,este de preferat sa acordati atentie si responsabilitatea solutionarii,astfel incat sa dati curs cererii organului de politie.
In caz contrar,autoritatea responsabila in cercetare poate sa interpreteze drept lipsa de respect si de interes din partea dvs
Consecintele plangerii...este greu sa fie prevazute in conditiile in care nu ati precizat cum si cu cu elemente a inteles sa sustina si sa probeze angajatorul acuzele aduse dvs
Chiar daca vorbim de o norma care la acest moment nu mai este incriminata de legea penala, organul de cercetare penala sesizat cu o plangere are obligatia sa efectueze demersuri pentru solutionarea ei iar pe de alta parte, potrivit art.175 al.1 c.proc.pen.citarea se poate face si prin nota telefonica.
Prezentati-va insotit de un avocat pentru a lua la cunostinta de obiectul plangerii, mai ales ca exista posibilitatea ca aceasta sa vizeze si alte fapte de natura penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
diana1sefa a scris:

Buna dimineata . Veti primi i invitatie de l a politie , s-a zicem asemanatoare cu citatia de care pomeneati.


Doamna/domnisoara, incercati sa repetati unele dintre clasele 1-8 (nu pe toate ca sunt multe) iar apoi veniti cu sfaturi asa-zis juridice.

@Cortex Cine v-a spus ca sunteti "acuzat" de calomnie? V-au sunat? Ati discutat cu ei? Cu angajatorul? Cu politia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in codul penal a abuzului de drept procesual? eusaisapte eusaisapte Comit unii abuz de drept procesual pentru a ma freca la judecatorie, si inafara de dosar penal pentru calomnie si insulta fiindca au introdus chemarea in ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)