avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei care dupa casatoria noastra, au trecut imobilul pe numele nostru..... se mai imparte la jumatate???? Cum nu am cumparat eu acest imobil,nu ar fi frumos sa cer ceva la partaj,dar in 13 ani am investit in el mai mult decat valoarea lui...... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:05, 20 August 2011
va multumesc mult pentru raspunsuri... Spuneti-mi varog,daca se poate, cu exceptia imobilului mai avem 2 masini...si aceste intra in masa sucesorala????
si masinile intra in categoria bunurilor ce fac obiectul partajului daca au fost cumparate in timpul casatoriei.
andymaurul a scris:

Daca a fost donat pe numele dvs.si al sotului,acesta reprezinta bun partajabil.Daca ar fi fost donat de catre socrii doar sotiei dvs.acesta nu intra in masa partajabila.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)