Poate fi acuzat tatal a doi minori de 3 si 5 ani de neglijenta pentru faptul ca i-a lasat nesupravegheati in casa noaptea de la ora 21 pana la 24 ca sa se duca la baut? In conditiile in care mama "si-a permis" sa iasa la o intalnire cu persoane apropiate familiei, in buna baza ca cei doi copii au ramas in grija tatalui. Cum trebuie "abordata" aceasta problema? Multumesc.
De ce "mama e principala responsabila"?!
Cred ca se omite conditia initiala a problemei: mama iese, anunta sotul, care ramane de bunavoie sa supravegheze copiii. Iar cand ea se intoarce acasa, gaseste copiii singuri in casa. Unde e vina mamei?! Sau nu are voie sa iasa din casa doar pentru ca a facut copii?
Pai poate mama a facut intentionat gestul, intalnirea de seara, cunoscundu-l pe sot, stia ca nu este la prima abatere in cadrul familiei, astfel poate s-a gandit sa faca un plan pt a-l acuza de neglijenta, insa neglijenta a fost mama ca a facut acest gest, eu sunt convinsa ca stia tabieturile tatalui.
Daca chiar mama va sesiza autoritatile atunci si mama va fi trasa la raspundere.
Mi se pare aberant ca o mama sa riste binele copiilor sai doar pentru o chestie de genul asta. Adica se ajunge la situatia in care copiii sunt pe post de arma, sau ceva de genul....
Din cate stiu eu, responsabilitatatea revine in egala masura ambilor parinti. In acel moment, indiferent de motive, copiii erau lasati in grija tatalui. Pe care nu l-a interesat acest aspect si i-a lasat in casa.Nu vad unde ar fi mama vinovata sau responsabila de o eventuala intamplare neplacuta. Daca era la serviciu? Sau la spital? Sau in alta localitate?
deci o femeie dupa ce face copii nu mai are voie sa iasa din casa, dupa parerea dvs? e singura si unica raspunzatoare de ei? daca era barbatul cel plecat si femeia cea ramasa acasa cu copiii, cum ati fi judecat-o daca ii lasa inchisi in casa si se ducea la... coafor, de ex?