mikas a scris:
deci o femeie dupa ce face copii nu mai are voie sa iasa din casa, dupa parerea dvs? e singura si unica raspunzatoare de ei? daca era barbatul cel plecat si femeia cea ramasa acasa cu copiii, cum ati fi judecat-o daca ii lasa inchisi in casa si se ducea la... coafor, de ex?
"mikas, credeti-ma, am vazut abuzuri reale comise asupra unor bieti copilasi.Din pacate , nu puteam face mai nimic, decat sa ofer sfaturi, fiindca, daca ar fi fost sa sesizez organele abilitate, si s-ar fi dovedit, mamica aceea ar fi fost decazuta din drepturi.Iar copiii ajunsi in centre de plasament, unde nu e deloc raiul .Nu am facut-o, dar ce spuneti de o mama care, pentru a putea pleca sa se distreze ( orice ar presupune asta) , le administra copiilor mici - aveau cam 4 si 5 ani, sedative, si se mai intorcea cand preconiza ea ca sedativele isi vor fi incetat efectul.Iar acest lucru il povestea chiar aceasta mama nebuna, tatal micutilor nestiind nimic si, mai fiind si judecator....
Am povestit asta ca sa intelegeti ce inseamna abuz,sunt de acord ca ar putea fi un abuz si o neindeplinire a obligatiei de supraveghere a minorilor , daca acest lucru s-ar petrece constant.Dar un act izolat, ramas si fara urmari negative, nu poate atragere vreo forma de raspundere.