avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTUL FAMILIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTUL FAMILIEI

AM fost casatorita in concubinaj cu un domn.DIN casatoria noastra a rezultat un copil .INAINTE de nasterea copilului sotul meu a plecat in strainatate la munca.A revenit in tara la momentul cind minorul avea 2 ani,am continuat conventuirea cu ideia in continuare,de a recunoaste minorul.CIND minorul a implinit virsta de 2 si 8 luni concubinul meu a decedat fara sa recunoasca minorul.PE cine trebuie sa dau in judecata ptr a recunoaste maternitatea minorului.
Doamna ce vreti ca nu inteleg... Ai fost casatorita? Sau ati trait cu cineva impreuna far a a avea acea bucata de hartie pe care scrie certificat de casatorie? Concubinajul nu este egal cu casatoria! Apoi ce vreti sa fie recunoscuta? Maternitatea?! Maternitatea va apartine ca dvs ati nascut copilul!

Incercati sa va adunati putin gandurile daca se poate! Mai clar!

In ce priveste intrebarea dvs ...nu dati pe nimeni in judecata pt maternitatea minorului! Mama e numai una! Tati.....
ATUNCI BENEFICIEZ DE PENSIE DE URMAS DE LA STAT IN FINAL CUM PROCEZ IN FINAL
Daca acel copil nu a fost recunoscut de Tata , nu ati fost casatorita cu acel barbat, adica in dreptul numelui tatalui in certificatul de nastere este o linie, nu beneficiati de pensie de urmas! Si nu dvs, ci copilul!
PE cine dau in judecata statul sau rudele,in certificatul de nastere unde la tata apare liniuta trebuie sa apara ceva,copilul trebuie sa beneficieze de ceva de pe urma lu tasu din mostenire
Codul familiei prevede:
art.59 alin.3
Actiunea in stabilirea paternitatii poate fi pornita si impotriva mostenitorilor pretinsului tata.

art.60 alin.3 si 4
In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de un an va curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinnd copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.

Alte discuții în legătură

Paternitate geo_m_14 geo_m_14 Daca tatal a decedat, in ce conditii mama mai poate deschide actiune de recunoastere a minorului? Nu sunt in situatia asta (inca si nici nu-i doresc raul) dar ... (vezi toată discuția)
Paternitate davinci149 davinci149 buna ziua am 2 copii nerecunoscuti de tatal lor. copiii au 8 ani si 3 ani,pana acum el m-a ajutat oarecum in cresterea lor,dar d e2 luni n-o mai face ,,,daca ... (vezi toată discuția)