Pentru convenţiile civile se plateste numai un impozit de 16% si bineinteles trebuie depus lunar la administratia financiara declaratia 100 precum si anual fisa fiscala si declaratia 205. Daca persoanele in cauza doresc carte de munca probabil nu sunt pensionare si vor sa-si asigure continuitate in vechime. Insa nu se justifica ca timpul de munca la asociatiii chiar nu este de 8 ore pe zi iar valoarea darilor este destul de ridicata.
azi am fost la posta sa ma interesez ce s-a intimplat cu recomandata mea cu cele 2 contestatii pe care presedintele a refuzat sa mi le inregistreze , dindu-ma afara din biroul asociatiei in prezenta a 3 martori (incalcare a unui drept prevazut de legea 230/2007- dreptul de a contesta ). era vb despre o contestatie la calculul intretinerii si o contestatie la hotaririle ILEGALE ale comitetului executiv.
Nu prea cred ca primaria impune incalcarea legii:). De ce nu va adresati si dvs. primariei pentru a clarifica problemele in care sunteti "sicanat"?
Incercati pentru mai multe "amanunte" de interes sa accesati si [ link extern ]
poate cineva sa-mi spuna ... pentru salariul oferit de asociatia de proprietari pt presedinte/administrator/femeie de serviciu angajati cu carte de munca, CU UN SALARIU NET xxx lei, ce impozite si dari catre stat se platesc (eventual in procente)?
exista vreun act normativ care sa oblige asociatiile de proprietari sa ii angajezeretribuiasca pe acestia cu carte de munca, inainte fiind angajati/retribuiti cu conventie civila ?
~ final discuție ~