avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare ori gradina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare ori gradina

In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt el)si a turnat alee de beton in jurul lui, a imprejmuit cu gard zona din fata apartamentului pe toata lungimea lui si pana la alee, adica cat tine asa-zisa zona ,,verde''. Pentru ca nu prea mai e verde dupa ce a taiat arbustii si iarba,lasand doar 2 pomi.A zis ca a cerut voie la asociatie sa faca curat....
Problema e ca la gardul respectiv a facut 2 porti mari,ca de garaj.Aceste porti sunt in dreptul locului unde de 16 ani parchez eu masina (in dreptul apartamentului meu exista centrala electrica, nefiind spatiu de parcare.).
In cazul in care are intentia de a parca in locul meu =doar pe considerentul ca e in fata apartamentului lui si presupune el ca i se cuvine= ori in gradina/zona ingradita , are voie?
-zic locul ,,meu'' doar daca ma gandesc la partea morala, de bun simt...ca legal nu e,nimeni nu plateste acolo locul.
Cel mai recent răspuns: suzyka , utilizator 20:37, 24 August 2011
Spatiul pe care vecinul si-a amenajat toata "gospodaria" personala este spatiu al primariei. Deci voie trebuia sa ceara de la primarie, nu de la asociatie, care nu are nicio treaba cu spatiul verde din jurul blocului.

Pe locul "Dvs." are voie sa parcheze oricine, atat timp cat acel loc este spatiu public si nu este inchiriat conform legislatiei in vigoare.
In ceea ce priveste parcarea in zona ingradita, puteti cere presedintelui asociatiei lamuriri in legatura cu legalitatea constructiei de pe acel spatiu verde. Aici puteti avea castig de cauza.
Daca locul respectiv nu figureaza la primarie ca loc de parcare si nu il puteti inchiria, va parca pe locul ala acela ce ajunge primul si nu aveti ce face
Multumesc pentru raspunsuri.
Am inteles ce e cu locul unde parchez eu.
Daca el va parca in gradina ,inseamna ca a primit aprobare de la primarie. Si ca sa intre in gradina trebuie ca zona din fata portilor nou construite , adica unde parchez eu ori cine apuca locul, sa fie libera mereu, ca altfel nu are pe unde trece.
Ca sa lamuriti situatia referitor la legalitatea modificarilor operate de vecin ,sesizati oficial Directia Corp Control din Primarie care se va pronunta si eventual va dispune masurile necesare in vederea restabilirii cadrului legal

Alte discuții în legătură

Parcare privata bloc viorelh viorelh Buna ziua As dori sa stiu daca pentru a reconfigura o parcare privata din fata blocului pentru a fi folosit spatiul mai eficient este necesar a face un ... (vezi toată discuția)
Pana unde se poate parca masina? SuperUtilizator SuperUtilizator Salut, Locuiesc la parterul unui bloc iar in zona unde am balconul parcheaza 2-3 masini in mod constant. Este de prisos sa spun ca este deranjant. Avand in ... (vezi toată discuția)
Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)