avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare ori gradina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare ori gradina

In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt el)si a turnat alee de beton in jurul lui, a imprejmuit cu gard zona din fata apartamentului pe toata lungimea lui si pana la alee, adica cat tine asa-zisa zona ,,verde''. Pentru ca nu prea mai e verde dupa ce a taiat arbustii si iarba,lasand doar 2 pomi.A zis ca a cerut voie la asociatie sa faca curat....
Problema e ca la gardul respectiv a facut 2 porti mari,ca de garaj.Aceste porti sunt in dreptul locului unde de 16 ani parchez eu masina (in dreptul apartamentului meu exista centrala electrica, nefiind spatiu de parcare.).
In cazul in care are intentia de a parca in locul meu =doar pe considerentul ca e in fata apartamentului lui si presupune el ca i se cuvine= ori in gradina/zona ingradita , are voie?
-zic locul ,,meu'' doar daca ma gandesc la partea morala, de bun simt...ca legal nu e,nimeni nu plateste acolo locul.
Cel mai recent răspuns: suzyka , utilizator 20:37, 24 August 2011
Pai de ce sa nu poata parca masina langa gardul spatiului verde? E cumva interzis sa parchezi masina pe strada?
Am avut si noi aproape aceeasi problema in sensul ca locatarul de la parter a inchis chiar de langa bloc o suprafata de teren unde si-a parcat si masina.Toate acestea cu autorizatie de la primarie.Am facut o adresa la aceeasi primarie prin care am descris situatia data, cu poze de la fata locului si bineinteles cu un tabel in care au semnat toti locatarii ca nu sunt de acord cu faptul ca s-a imprejmuit aceasta zona si ca pe zona verde s-a construit acest garaj.
Argumente:galagie si fum de esapament,imposibilitatea unei interventii in caz de incendiu,blocarea accesului la caminul de apa etc.
Toate acestea au dus la demolarea garajului si la anularea autorizatiei de imprejmuire a locului respectiv.
Un metru de langa bloc reprezinta propietate privata iar restul este spatiul primariei.Dar asta nu inseamna sa se construiasca sub geamul locatarilor.
Autorizatie pentru construirea balconului se obtine numai cu acordul asociatiei de propietari si nu mai mare decat cel de deasupra.Derogari se fac in cazul cand la parterul blocului se deschide o societate comerciala.
grandanat a scris:

In primul rand asociatia de proprietari nu are nici o legatura cu ce se intampla pe spatiul verde si nici cu legalitatea constuirii balconului.

Spatiul verde este al primariei. Atat pentru taierea copacilor cat si pentru construirea gardului si a aleii ii trebuia autorizatie de la primarie. Mai mult ca sigur nu a avut acest lucru deci puteti sa-i faceti reclamatie oricand.


gresiti ... pentru a otine Autorizatia de construire pentru respectivul balcon, respectivul proprietar ARE NEVOIE SI DE APROBAREA ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, respectiva constructie afectind proprietatea comuna
pentru gardul si aleea betonata avea nevoie de o alta Autorizatie de construire (nu cred ca le-a avut pe autorizatia pt balcon, daca ea a existat) de la primaria de care apartineti, printr-un serviciu specializat din cadrul primariei (gen ADP- administratia domeniului public), iar pentru taierea pomilor respectivi era necesar acordul Directiei de Mediu din cadrul aceleiasi primarii

stitu aceste amanunte pentru ca, prin natura serviciului (lucrez la o firma de instalatii de gaze care are si lucrari stradale) m-am lovit de aceste probleme si am nevoie de avize peste avize, printre care si acestea.
Azi am intrebat la asociatie daca ei au dat voie sa faca gardul si au negat, au zis ca doar sa se curete iarba si gunoaiele de pe acolo au aprobat. 1 m tine de asociatie,restul nu le apartine, asa cum bine ati spus dvs.
Despre locul de parcare ce as putea sa-l inchiriez , de la primarie m-au trimis la presedintele asociatiei sa-mi dea o hartie din care sa reiasa ca mai multi locatari doresc loc de parcare si apoi sa revin la ei, iar la asociatie mi s-a raspuns ca ei nu au treaba cu asa ceva, eventual certifica pe cererea facuta catre primarie ca exista ori nu spatiu disponibil in zona. Prin urmare ma plimb de la unul la altul...maine merg iar la primarie...sa vad ce imi mai spun.
Multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata bloc viorelh viorelh Buna ziua As dori sa stiu daca pentru a reconfigura o parcare privata din fata blocului pentru a fi folosit spatiul mai eficient este necesar a face un ... (vezi toată discuția)
Pana unde se poate parca masina? SuperUtilizator SuperUtilizator Salut, Locuiesc la parterul unui bloc iar in zona unde am balconul parcheaza 2-3 masini in mod constant. Este de prisos sa spun ca este deranjant. Avand in ... (vezi toată discuția)
Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)