avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatii parcare in spatiul comun locatari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatii parcare in spatiul comun locatari bloc

daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii verzi , proprietarii din bloc pot amenaja parcari in acete spatii?
Cel mai recent răspuns: bianca0706 , utilizator 14:03, 25 Octombrie 2018
Există un articol de lege care interzice parcarea unui autovehicul la mai puțin de 5 m. de peretele blocului. De asemenea proprietatea comună a asociației ( respectiv a blocului ) cuprinde doar spațiul de trotuar din jurul blocului, respectiv 1,5 m ( când ne-au reabilitat blocul ne-au refăcut și trotuarul din jurul blocului doar pe lățime de 1,5 m, argumentând că dincolo de această distanță este spațiul ADP-ului din cadrul Primăriei )

Deci : Concluzia este că tot ce este spațiul unei Primării intră sub jurisdicția acesteia cu tot ce implică amenajare de trotuar și spațiu verde din jurul unui bloc. Pe spațiu destinat ca ”spațiu verde” n-ai voie să pui nimic fără acordul Primăriei ( chiar și un pom dacă-l plantezi acolo, n-ai voie să-l mai tai fără acordul lor ). Primăria nu poate elibera autorizații de parcare decât în locuri în care au ei au făcut parcări...pe strada din fața blocului ai voie să parchezi ca în ce loc public stradal unde nu sunt indicatoare de restricție, dar nu este locul tău definitiv pentru care poți plăti legal ca să nu fii deranjat aleatoriu de către altcineva care are chef să parcheze pe ” locul tău”.

Acum concret și la obiect : Poți pune o mașină pe un loc liber care este prins în proiect ca spațiu verde , deși acolo sunt pietre sau pământ să fim bine înțeleși , dar nu sfătuiesc pe nimeni să încerce să investească bani pentru a-și amenaja o parcare , întrucât mai devreme sau mai târziu este foarte posibil să se trezească cu o bulină mare roșie pe parbriz aplicată de Departamentul de Mediu din Poliția Locală aflată sub controlul Primăriei în care este arondat imobilul respectiv, prin care proprietarul este somat să plece cu mașina de acolo .
Depinde mult și de zona în care se află imobilul respectiv...este posibil ca această bulină să apară peste vreo 10-20 ani ... sau să nu apară deloc. De obicei apar bulinele la sesizările locatarilor din vecinătatea imobilului respectiv.
Terenul afernt condominiilor de regula au statut fie privat fie apartine domeniului public
Daca terenul este bun comun utilizarea acestuia poate fi dispusa de proprietari in adunarea generala
Daca terenul reprezinta domeniu public,primaria dupa interes poate dispune utilizarea acestuia
Multumesc frumos pentru raspuns.Inteleg ca indiferent de receptia finala, care practic a consfintit unele cerinte legale,reglementare din proiect(amenjare de x% spatiu verde) , proprietarii au dreptul sa dispuna cum doresc de spatiul comun.
Am simtit nevoia sa punctez inca o data ce ati spus dumneavoastra, pentru ca, totusi mi s a spus ca pentru ingradirea proprietatii este nevoie de aprobarea primariei ( eventual autorizatie de construire) , probabil este vorba de ...alta situatie, cu alte cuvinte nu putem sa ne ingradim proprietatea dar avem voie sa facem parcare din spatiul verde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Dreptul de teren din preajma blocului dragosb1 dragosb1 Buna ziua. Doresc sa va adresez o intrebare: Suntem o asociatie de proprietari din Iasi si avem o nelamurire. Pe titlul de proprietate (eliberat in 1977-data ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)