avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata chirie firma neplatitoare de Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata chirie firma neplatitoare de Tva

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o lamurire: firma neplatitoare de TVA, functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la o firma platitoare de TVA. Factura se emite cu TVA sau fara TVA? Adica firma platitoare de TVA-proprietarul cladirii , poate factura chiria catre chirias fara TVA? adica se poate factura chiria fara TVA si este ok dpdv al Codului Fiscal? chiar daca cel care a inchiriat spatiu este platitor de TVA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:04, 22 August 2011
conform art. 141, alin 2, litera e) din codul fiscal, inchirierea bunurilor imobile este scutita de tva.
in acelasi timp, proprietarul imobilului poate opta pentru taxarea operatiunii de inchiriere, pentru a evita astfel eventualele ajustari de taxa dedusa.
deci se poate inchiria si cu tva si fara tva, in functie de situatia tva dedusa la achizitia/modernizarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Notificare tva -spatiu de inchiriat ganesh ganesh Doresc sa inchiriez o suprafata dintr-un imobil de birouri. >oferta lor: pret plus TVA. 1.Este posibil sa cer in negociere o anumita suprafata din total sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil catre persoana fizica carmenliv carmenliv o societete poate inchiria un spatiu comercial unei persoane fizice? Ce implica acest lucru? Facturarea cum se face? ..cu TVA sau fara TVA? Trebuie comunicat ... (vezi toată discuția)