avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, ce se mai poate face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, ce se mai poate face

Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara si cateva terenuri in nordul Moldovei. Pana in acest moment nu sa facut dezbaterea mostenirii intre copii supravetuitori, mama mea, doua surori si un frate. Mama mea a decedat in anul 1998 si atunci fratele ei, unchiul meu a ajuns la concluzia ca mostenirea parintilor ai apartine in intregime si a pus stapanire pe proprietati si pe actele doveditoare are proprietatilor bunicilor. Matusile mele nu sunt deacord cu acest lucru dar nici nu au deschis o actiune legala inpotriva acestei fapte a unchiului meu. In 2005 unchiul meu mi-a oferit o suma de bani ca sa-i cedez partea mamei mele, insa dupa ce iam semnat la Notariat o procura de renuntare s-a schimbat si nu mi-a mai dat nici un ban. Deasemenea a incercat sa induca Notariatul in eroare sustinand ca sunt singurul copil al sorei lui, ceea ce nu este adevarat intrucat mai am un frate. De atunci unchiul meu a inceput sa construiasca pe aceste terenuri dar fara sa aiba acceptul celorlalti mostenitori. Intrebarea mea este ce pot face eu acum, sau ce putem face in comun cu ceilalti mostenitori. Care sunt optiunile noastre avand in vedere ca unchiul meu nu este dispus sa dezbatem mostenirea pe o cale amiabila
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:48, 25 August 2008
In primul rand, daca nu s-a dezbatut succesiunea, nu puteati renunta la mostenire printr-un act notarial. In al doilea rand, pentru deschiderea succesiunii este suficient sa depuna cerere la biroul notarial aflat pe raza ultimului domiciliu al defunctului, oricare dintre mostenitori. Conditia este sa aiba certificatul de deces in original , acte doveditoare ale bunurilor ce fac obiectul mostenirii si copii dupa buletinele celorlalti mostenitori.
Toate actele originale , sunt la unchiul meu. Nici nu vrea sa auda ca toti sa mergem la notariat.Dupa moartea bunici mele
fiecare mostenitor< copil> a primit prin posta o notificare daca accepta sau mostenirea, iar mama mea a mers la judecatorie si a acceptat.
Unchiul meu spune ca prin asta sa desbatut mostenirea. < este adevarat>
Deasemenea tot el, spune daca nu avem toate actele in originar, nu putem sa-l dam in judecata.
Aparent e simplu, numai dumneavoastra sa stiti pasii pe care trebuie sa-i faceti. Or care dintre mostenitori : dumneavoastra , fratele dumneavoastra ,una dintre matusile dumneavoastra ,toti la un loc ,nu conteaza au drptu ,la un notar public de pe raza localitatii cu mostenirea sa daschida actiunea de ,dezbaterea mostenirii dupa defuncta bunica.Acolo ce-l care deschide actiunea este obligat prin lege ,sa-i numeasca pe absolut toti mostenitorii ,ca acestea sa poata fi citati de notar, Ce-i care nu se prezinta in urma citatiei la notar automat pierd dreptul la mostenire,cedind-o in favoarea cerlorlanti .Sfatul meu e sa mergeti la un notar si acesta va va spune cu ce documente sa va prezentati si ce trebuie sa faceti. Daca m-ai aveti ceva nelamuriri eu va stau la dispozitie ,sunati la 0729966889
Din ce spuneti, reiese faptul ca succesiunea s-a dezbatut pe cale judecatoreasca. In acest sens, trebuie sa exixte o sentinta comunicata si mamei dvs. si de asemenea, daca a acceptat mostenirea, asa cum ati afirmat, trebuie vazut ce anume a compus masa succesorala, cotele atribuite fiecarui mostenitor si daca s-a cerut si iesirea din indiviziune.
Notificarea nu e tot una cu judecata ,daca ar fi fost un proces primeati o hotarire judecatoreasca nu o notificare. Notficare ,or cine poate prin judecatorie sa notifice pe alt cineva cu o anumita problema, asta nu inseamna ca tine loc de o hotarire judecatoreasca.Parerea mea ca unchiul dumneavoastra a procedat asa crezuduva naivi. Dumneavoastra gasiti toate actele necesare pentru notariat la primarie ,inclusiv duplicat de pe certificatul de deces al defunctei bunici, asa ca nici nu aveti nevoie de unchiul dumneavoastra. Dupa ce notarul intocmeste dosarul de succesiune in urma caruia se elibereaza certificatul de mostenitor, unchiul dumneavoastra va veni la notariat pentru ca altfel va pierde dreptul dumnealui la mostenire,asa ca lucrurile sunt clare.

Alte discuții în legătură

Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte casa? bejenik bejenik mama a trait in casa cu bunicii,avandu-i in intretinere,i-a inmormantat,iar dupa decesul parintilor mei,unchii din partea mamei vor sa deschida ... (vezi toată discuția)