avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se imparte casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se imparte casa?

mama a trait in casa cu bunicii,avandu-i in intretinere,i-a inmormantat,iar dupa decesul parintilor mei,unchii din partea mamei vor sa deschida succesiunea,urmarind sa vanda casa si sa impartim banii.Eu mai am o sora si as vrea sa stiu cum se procedeaza?Se imparte casa la cei trei urmasi ai bunicilor(unchiul, matusa si mama mea),iar partea mamei se imparte intre mine si sora mea?sau cum se procedeaza?Mentionez ca in casa respectiva nu mai locuieste nimeni,daca are vreo relevanta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:04, 19 Iunie 2009
Partea care a revenit mamei dupa decesul parintilor ei vi se cuvine dumneavoastra, in calitate de copii ai defunctei.

Asadar, vor fi trei succesiuni conexate: dupa bunic, dupa bunica si dupa mama dumneavoastra, toate fiind de competenta notarului de la ultimul domiciliu al mamei.
La dezbaterea mostenirii dupa bunici vor veni matusa , unchiul si cele dvs impreuna cu sora ca mostenitoare ale mamei dvs ., urmand ca mostenirea sa se imparta in 3 parti egale si sa dv cu sora sa impartiti partea care i se uvine mamei dvs .
dar avand in vedere ca mama i-a intretinut pe bunici,nu ii revine ei jumatate din casa,urmand ca cealalta jumatate sa se imparta la randul ei intre frati?
Nu are relevanta, atata vreme cat nu a existat un contract de intretienere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)