avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua, as dori un sfat: am primit citatie de la un notariat sa ma prezint la dezbatere succesiune dupa decesul mamei mele.;intrebare: ce trebuie sa fac acolo?mentionez ca sotul supravietuitor nu este si tatal meu biologic;el are un copil dintr-o casatorie anterioara pt.care a platiti pensie alim,;auto.la cine ramane?el vrea sa vanda apart. in care a locuit ;s-a recasatorit la 6 luni de la decesul mamei mele.Astept raspuns, multumesc
:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:26, 24 August 2011
fiica dansului din moment ce nu este infiiata de mama dvs nu are niciun drept.Bunurile dinj apartament se vor imparti conform cotelor. In acest caz sotul supravietuitor nu are drept asupra bunurilor mobile de uz casnic pt ca vine in concurs cu descendenta.Si masina si apartamentul vor fi supuse partajului.
Locul de veciin cadrul partajului se va imparti si acesta. Daca sunt doua cripte puteti sa luati fiecare de comun acord cate o cripta. Nu conteaza ca acolo sunt bunicul materna si mama. Intra in masa succesorala. Sau puteti sa l luati dvs in cadrul partajului.
Locurile de veci nu pot fi vandute , doar donate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa mama stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, Mama mea a decedat in martie 2013,la data aceea fiind casatorita si detinand impreuna cu sotul un apartament si mostenind dupa mama acesteia o ... (vezi toată discuția)