avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea unei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea unei persoane

am un frate care are o condamnare pe 20/03/2003si cu sentinta finala pe c20/10/2003.Este plecat din tara si as dori sa stiu cind se poate intoarce fara probleme.si care sint procedurile reabilitarii .multumesc
pentru ce infractiune?
Se poate intoarce in tara oricand fara probleme daca a executat pedeapsa, (nu are legatura reabilitarea), sau nu a executat-o?
Poate va referiti la prescriptia raspunderii penale?
Ce pedeapsa a primit?
Fiindca durata pedepsei aplicate se adauga la un anumit numar de ani , in functie de pedeapsa primita.
Sa zicem ca ar fi 5 ani, daca are o condamnare sub 15 ani, la care se adauga pedeapsa si rezulta nr. de ani dupa care prescriptie executarii pedepsei va fi implinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod procedura penala sefu32b sefu32b Se refera cumva si la reabilitare dupa o condamnare cu suspendare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen de incercare maria 333 maria 333 Daca un cetatean strain a avut o condamnare de 6 luni de închisoare,a avut suspendarea conditionata a executării pedepsei cu fixare de termen de încercare ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)