avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare angajati

Dragii mei, Buna ziua! Am nevoie de o lamurire. Ce optiuni are un sef de unitate de a-si sanctiona subalternii, atunci cind acestia sunt platiti cu salariul minim pe economie? Este adevarat ca nu este legala penalizarea din salar, atita timp cit e vorba de salariul minim? Cum altfel se pot sanctiona niste angajati care nu isi indeplinesc in mod repetat sarcinile de serviciu? Va rog sa-mi detaliati putin procedura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: contima , utilizator 17:34, 29 August 2008
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor. Problema este putin mai complicata decit credeam initial. Pentru a putea incepe o cercetare disciplinara este necesar ca angajatii sa fi avut si anumite sarcini exact desemnate de catre angajator, pe care sa le fi ignorat. Or atita timp cit activitatea de management nu este bine organizata si fiecare poate da vina pe celalalt, nu vad de unde poate incepe cercetarea. Pe de alta parte, angajatii profita din plin de aceasta lipsa de tactica manageriala si doar se `preling` inspre si de la servici, zilnic, cit mai neobservat posibil. Angajatorii sunt constienti de aceasta situatie si continua sa ceara `raporturi de activitate` pe care nimeni nu se oboseste sa le dea. Va multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care se poate desface un cim pe motiv indisciplinar? M.Dacian M.Dacian In ce conditii si care sunt pasii pe care un angajator ii urmeaza daca vrea sa desfaca contractul de munca pe motiv indisciplinar? Iar angajatul cum se poate ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim pentru absente nemotivate j0lli3 j0lli3 Buna ziua. Intrebarea mea este: In cazul in care doresc incetarea CIM al unui angajat din cauza absentarii acestuia de la locul de munca timp de 30 zile , care ... (vezi toată discuția)