avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Este adevarat ca putem scapa de dobanzi ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Este adevarat ca putem scapa de dobanzi ?

Am citit pe forumul dv. ca guvernul pregateste o OG.prin care cei care au darile la zi pot scapa de dobanzi,ESTE ADEVARAT ? In speta eu am dobanzi mai mari decat soldul acumulat prin neplata contributiei la cnas. Se poate scapa de aceste dobanzi ,daca imi platesc toate datoriile la zi? Care ar fi aceste datorii ?:stunned:
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:54, 24 Octombrie 2011
Vor fi scutiti de plata penalitatilor de intarziere contribuabilii care isi achita toate obligatiile fiscale esalonate la plata, inclusiv obligatiile fiscale curente, potrivit modificarilor pe care Ministerul Finantelor Publice vrea sa le aduca Ordonantei nr 29/2011 care reglementeaza esalonarea la plata a datoriilor.
Se refera la esalonarile la plata obligatiilor fiscale.
Am fost instiintat de soldul pe '07,08,dar de restul restantei pe '09,'10,11 ,nu ! Am timis un e-mail prin care am cerut la cnas,sa mi se aduca la cunostinta restul de plata,dar nu am primit nici un raspuns.Am procedat asa deoarece eu ma deplasez mai greu . de unde pot afla soldul ?
Scutirea la plata a penalitatilor conform OG.30/2011 se acorda numai pentru veniturile administrate de ANAF. Nu se anuleaza penalitatile pt. CAS si CASS care sunt administrate de Casa de Pensii si Casa de Sanatate.
Ordinul MFP nr 2604/20110 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale prevede:
ART. 1 (1) Prezentul ordin se aplică pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi pentru cele stabilite de alte direcţii de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(2) Facilităţile fiscale prevăzute la art. 2 se acordă de către următoarele structuri, denumite în continuare organe competente:
a) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin organele fiscale competente subordonate, pentru obligaţiile fiscale administrate de aceasta, cu excepţia celor prevăzute la lit. b) şi c);
b) Autoritatea Naţională a Vămilor, prin organele sale subordonate, pentru obligaţiile fiscale administrate de aceasta;
c) direcţiile de specialitate din Ministerul Finanţelor Publice, pentru obligaţiile stabilite de acestea şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(3) Obligaţiile fiscale de a căror plată depinde acordarea facilităţii sunt cele administrate/stabilite de fiecare dintre organele prevăzute la alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile la cnas eu12345 eu12345 Buna ziua! am de achitat, ca PFA, la CNAS contributie curenta, aferenta anului 2006, de 786 lei si dobanzi, majorari, penalitati de aproximativ 1500 lei, anii ... (vezi toată discuția)
og.30/2011 privind completarea si modificarea codului fiscal mymymymy mymymymy Buna ziua, Sunt IF din 2007 nu am platit CASS,CAS va rog sa-mi spuneti daca : - ma incadrez in OG nr.30/2011 -si daca da in cazul in care voi ... (vezi toată discuția)
Og.30/2011 privind completarea si modificarea codului fiscal - se aplica si intreprinderii familiale? mymymymy mymymymy Buna ziua, Sunt IF (mag. alimentar in provincie com A..., zud. B...) din 2007 nu am platit CASS,CAS va rog sa-mi spuneti daca : - ma incadrez in OG ... (vezi toată discuția)