avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere disciplinara a cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere disciplinara a cim

Buna ziua.
Starea de fapt: a existat un litigiu de munca prin care s-a dispus anularea deciziei de concediere a unui salariat pe motive care nu tin de persoana angajatului, instanta retinand ca desfiinatrea postului nu a fost efectiva. Salariatul s-a adresat angajatorului si a solicitat sa i se acorde drepturile salariale si sa faca reintegrarea avand in vederea solutia pronuntata in fond. Angajatorul, cu toate ca a declarat recurs, a invitat salariatul sa se prezinte la unitate pt reangajare. Salariatul s-a prezentat in ziua stabilita pt putin timp si, in conditiile in care angajatorul s-a comunicat ca nu i se va incheia un nou contract de munca, a plecat, fara nicio justificare si a lipsit mai multe zile nemotivat. Se poate desface contractul de munca pe motive disciplinare? (contractul a fost reactualizat in revisal)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 24 August 2011
Da, pentru absenta nemotivata la serviciu i se poate desface c.i.m. disciplinar ... insa pentru aceasta va trebui sa efectueze mai intai cercetarea disciplinara prealabila.

In cazul reintegrari nu se face un nou c.i.m. ... este un efect al principiului ”restitutio in integrum”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregrare in munca in urma hotararii judecatoresti ANDA CRETU ANDA CRETU Buna ziua. Am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu dintr-o anumita data. Nu s-a inceput cercetarea disciplinara decat dupa ...5 luni (din motive ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)