avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de somaj

contractul imi exspira pe 31 august a fost semnat pe data de 18-05-2011,am avut intrerupere 24 zile inainte unde am plecam am lucrat 3 ani si jumatate in cartea de munca am 7 ani cit pot beneficia de somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 25 August 2011
Daca aveti intre 5 si 10 ani vechime beneficiati de 9 luni somaj.
Stagiul de cotizare este de 12 luni in ultimele 24 (daca ati avut norma de lucru de 8h/zi; daca ati avut norma fractionata se calculeaza cate luni va trebuie stagiu). Chiar daca ati avut intreruperi, trebuie sa luati adeverinte cu stagiul de cotizare la somaj de la locurile de munca unde ati lucrat in ultimii 2 ani si se completeaza stagiul.
cu penultimul angajator am probleme sint niste conflicte intre mine si el dar ce fac in situatia asta sesizez ITM,somajul cit este.
Indemnizatia de somaj este de 75%din indicatorul social de referinta (care este 500 lei in momentul de fata), la care se adauga un procent de 3% (aproximativ) din media veniturilor pe cele 12 luni luate in calcul.
BENEFICIEZ de somaj in final,fostul angajator am probleme cu el iam trimis o cerere prin posta iam cerut niste drepturi care mi lea incalcat.NU mia raspuns in 30 zile conform legi am sesizat ITM sa faca verificari le-am anexsat copii xerox dupa CEREREA trimisa fostului angajator si confirmarea de primire prin posta.FORTELE de munca mia dat o adeverinta sa o dau fostului angajator sa mi-o completeze.DAR daca o trimit prin posta nu o sa imi raspunda o adresez ITM sa ii dea personal sau sa i-o trimit prioripost prin posta trage de timp are nereguli.CUM procedez in final.
@ lazar27
intr-un topic , ati facu o mentiune ca nu ati sesizat ITM-ul , acum spuneti ca da ... no comment

Nu inteleg de ce nu va duceti personal sa o depuneti la angajator acea adeverinta necesara pentru somaj ? ... daca i-o trimiteti prin posta, credeti ca o s-o completeze mai repede ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentul prin posta la angajator ContSters205948 ContSters205948 CEI de la AJOM mia dat o adeverinta sa mio completeze fostul angajator,iam trimiso prin posta cu confirmare de primire.EU lam reclamat la ITM mia incalcat ... (vezi toată discuția)
O adeverinta neeliberata ptr somaj silviu35 silviu35 CIND se sesizeaza ITM si A.J.O.F.M in cit timp trebuie ca fostul angajator sa elibereze o adeverinta ptr somaj. IAM trimis fostului angajator o cerere sa imi ... (vezi toată discuția)